Retrospektiv bilfest på Sofiero

På söndag återuppstår en kär bekantskap på Sofiero – nämligen Sofiero Classic. Den retrospektiva motorfesten som får alla inoljade fordonsentusiaster att dregla har fått en ny arrangör och välkomnar dig och alla andra som gillar att beskåda till åren komna plåtskönheter. Torkel Brunstorp och Lasse Böcker är de drivande krafterna bakom återuppståndelsen och räknar med att cirka 300 fordon ställs ut under söndagen.

Nytt för i år är att det under Sofiero Classic också arrangeras en bakluckeloppis, Danne Stråhed med Dynamo underhåller på gräsmattan framför Sofiero Slott, Gladjazzens Vänner i Hbg spelar på fotbollsplanen och i Dahliakvarteret spelar Frazze Rocktrubadur.

Givetvis delas det också ut priser till utställarna på plats, bland annat för Best in Show, Bästa Ekipage, Bästa bil, Bästa MC, Bästa Velociped och du kan själv rösta fram Publikens favorit. Alla vinnare presenteras framför slottstrappan.

Tävling

I samband med att en ny arrangör har tagit över Sofiero Classic kan vi inte erbjuda fri entré, men du får rabatt. Med Kulturkortet betalar du 120 kronor i inträde istället för 160 kronor. Kulturkortet tävlar dessutom ut biljetter tolv biljetter till årets fordonskalas på Sofiero, du har chansen att vinna två av dem.  Allt du behöver göra är att svara rätt på följande två frågor:

Volvo P1800 är en av Sveriges mest ikoniska bilar, vem designade den?Ägde denne designer någonsin en Volvo P1800 själv?Skicka ditt svar, namn och telefonnummer till kulturkortet@helsingborg.se senast kl 15:00 den 26 juni. Vinnarna meddelas per telefon under fredagen 27 juni.

Lycka till!