…rockar för staden

Fredagen den 24 januari drar 20-årsjubilerande Företagsrocken på The Tivoli igång. En tävling som hyst många semikommunala band genom åren, vem minns inte Brandsta City Släckers från räddningstjänsten som vann premiäråret? 2014 representerar Waltzing Matilda staden i musiktävlingen.

Årets upplaga av Företagsrocken på The Tivoli firar alltså 20-årsjubileum och i år har 15 band anmält sin medverkan. Bland dessa finns alltså Waltzing Matilda. Ett band bestående av hårt arbetande kommunaltjänstemän från lite olika förvaltningar inom staden. Bandet har under tidigare år gått under namnen 1991:900 och Familjen Helsingborg i Företagsrocken.

Som vanligt finns det två sätt att ta sig vidare i tävlingen och vinna Företagsrocken:

antingen får man juryns röst.eller så har man flest ”fans”/kollegor” på plats som röstar på sitt band.– För att vi ska chans att gå vidare krävs det att våra kollegor sluter upp och kommer och röstar för vi kan inte förlita oss på att vi ska kunna gå vidare enbart via juryn, det är för tuff konkurrens för det för alla band som deltar är väldigt duktiga, säger Waltzing Matildas frontman, Dennis Nilsson, till vardags arbetandes på kulturförvaltningen.

Waltzing Matilda är garanterat två spelningar, förutom gruppomgången den 24 januari går de antingen vidare till uppsamlingsheat den 28 februari eller går direkt vidare till någon av kvartsfinalerna, som äger rum7, 14 eller 21 mars. Finalen äger rum 11 april och förhoppningsvis är Waltzing Matilda med där.

Kan du inte komma sänds giget live på Bambuser.

Mer läsning om Företagsrocken finns här

Fotnot. Banden börjar uppträda med start klockan 19:00 men är du och ditt sällskap intresserade av att äta innan har The Tivoli en Företagsrockmeny man kan boka. Då får man plats uppe på läktaren och har bra översikt över scenen. Om så bokas det på The Tivoli på telfon 042-187171.