Rocklegendar får rockbåt att gunga

Att tura är ett välkänt fenomen i Helsingborg. Det är trevlgt umgänge och god mat och dryck på båt fram och tillbaka en sjuhelsikes massa gånger mellan Helsingborg och vänorten Helsingör Men det går även att få sig en (åk)tur(a) på annat rock´n´roll-igt sätt. På den mer stationära pråmen m/s Harmony, mer känd som Rockbåten, uppträdde rocklegendaren Anders F Rönnblom med sitt eminenta band med Peter R Ericson främst vid sin sida samt Björn Rothstein och Björn Aggemyr som bastant rytmsektion.

Anders F har kört live med samma sättning sedan många år tillbaka. Och det märks. Bandet är tajt och verkar ha skoj, skoj så där som man har när man känt varandra länge. Och har bandet skoj brukar oftast publiken ha skoj. Det har vi denna kväll. Vi som samlats för denna sjödrabbning får en hitkavalkad som är het som eld:VildhonungJag kysste henne våldsamtMamma hjälp migSkratta tills tåget går och Europa brinner, för att bara nämna några.

Den intima stämningen på denna rockbåt går nästan att ta på efter några låtar. Det är smått stelt och trevande inledningsvis – ingen applåderar till exempel när Anders F med band går på scen – men efterhand som rödtjutet, stänkarna och ölen berett väg blir publikum mer våglig och börjar digga med och applåderar alt mer högljutt. Mot slutet är det så mysigt att man inte vill att det ska ta slut.

Jag tror jag fick en duktig Anders F-revival ännu en gång denna kväll. Den kommer nu att drabba min son Julius…Om inte andra Helsingborgare uppskattar fin vis- och rockkonst gäller det att smida på eget håll. Båda två är ju trots alt finfina #kulturtanter, var och en på sitt sätt.

Och Rockbåten är ett rasande trevligt hak att kolla – och lyssna – på stabil rockmusik på.Det liksom gungar…

Livelåtar (klicka och lyssna – & njut): Jag Kysste Henne VåldsamtSkratta tills tåget går

FOTNOT. Enligt säkra källor rundade bandet av Helsingborgsbesöket med just en tura. Nästa gång de dyker upp ska de få varsin fin svart kulturtantt-shirt som de kan turnera landet runt i, det är de värda.

Detta är en delvis omskriven artikel från rocksoul.se.