Sång för livet!

I maj satsar Dunkers på körkonserter med en sorts ”naturligt” tema.Först tas ett stort grepp om hela jorden och klimatet, som behöver sig en stödkonsert. Sist ut är temat vattnet och havet, helt naturligt, med tanke på Dunkers läge vid sundet.

Klimatkonsert – Jordens Sång, Lördag 24/5 kl 15.00

Hur kommer vår jord se ut år 2064, om 50 år?  Hur kommer Helsingborg att se ut?  Enligt många forskare är risken stor att om vi inte reagerar nu kommer vi att lämna över en sämre värld till våra barn och barnbarn.I den här konserten vill musicerande och sjungande barn och vuxna sätta fokus på vår tids sannolikt största utmaning, klimatförändringarna. I ett samarbete mellan Dunkers Kulturhus, Helsingborgs Konserthuskör och Malmö musikhögskolas kammarkör sätter man ord och toner på frustrationen, men också på hoppet om en ljusare framtid.

Helsingborgs Konserthuskör är en blandad kör med ca 60 kunniga körsångare som leds av Mats Paulson. Kören framträder främst med Symfoniorkestern men gör även egna produktioner och har även vid flera tillfällen varit utlånad till Malmöoperan.Malmö musikhögskolas kammarkör består av ungdomar som studerar musik, komposition och sång.Kulturskolan på Dunkers inspirerar unga inom musik, drama, dans mm. De har flera körer, dansensembler, drama- och musikelever. Da Voce- och Al Finekörerna består av åk 5- och åk 8- elever, som leds av Siw Leijon.

 

Så skimrande var aldrig havet – hav, vatten och livet i och kring detsamma. med Helsingborgs Kammarkör, Anna Bromee, Dag Videke och Håkan FalkSöndag 25/5 16.00-17.30 Vi har alla en relation till havet. Havet väcker både känslor och minnen. Havet kan vara spegelblankt och vackert eller vilt och rytande. Vi är alla beroende av vatten för att existera. Vatten är förutsättning för liv. Om detta vill Helsingborgs kammarkör förmedla berättelser, tankar och funderingar med hjälp av musikens och lyrikens kraft.

Lyssna för livet!