Shakespearefestival

Den 1-10 augusti är det dags att uppleva magiska sommarkvällar när slottsgården på Kronborgs Slott på nytt sjuder av internationell stämning. På Hamletscenen garanteras teater i världsklass när sublima skådespelare går ut på scenen med stor vitalitet. Bli en del av den särskilda kronborgsstämningen när intriger, förbjuden kärlek, fåfänga, makt, humor, hat, hämnd och provokationer fyller slottsgården.

I år bjuder Hamletscenen alla kulturkortsinnehavare på en uppfriskande dryck när du visar ditt Kulturkort.

Föreställningarna som bjuds är följande:

Much Ado About Nothing, Mycket väsen för ingenting  –  i ny uppsättning av Shakespeare´s Globe från London. Ett pärlband av Englands bästa skådespelare spelar, sjunger och dansar på slottsgården, och väcker en av världens mest älskade folkkomedier till liv.

“William” – svensk uppsättning av Stockholms MusikTeater. Denna musikföreställning berättar historien om en av världens mest kända dramatiker. Följ med när de försöker finna svaret på ett 400 år gammalt mysterium – vem var William Shakespeare egentligen? Föreställningen vann pris på New York fringe festival 2013.  

Open Air Cinema – filmvisning under bar himmel på slottsgården, en magisk upplevelse. I år bjuds det på en exklusiv visning av King Lear från 1971 filmatiserad av den legendariske brittiske mästerregissören Peter Brook. Titelrolle n spelas av den Oscar-vinnande brittiske karaktärsskådespelaren Paul Scofield.

Shakespeare in Concert – ett nytt initiativ som blir en festlig och musikalisk avslutning på årets festival. Frans Rasmussen dirigerar en stor konsertupplevelse i sällskap med de två fantastiska sångarna Signe Sneh Schreiber och Søren Launbjerg, som sjunger kända sånger och partier från såväl den klassiska som den moderna repertoaren. Christian Eugen-Olsen är konsertens konferencier och Greve Harmoniorkester ackompanjerar i musikaliskt samspel med Skt. Olai Vokalensemble. Dessutom får publiken tillfälle till att sjunga med när scen och tribun smälter samman i fantastisk allsång.

I år finns det flera prisklasser på föreställningarna och du väljer själv var du vill sitta. Här hittar du biljetter och bokningsinfo.