Sounds like endast 80 kronor på Dunkers kulturhus

Nu är det hög tid att låta dina öron få lyssna på något helt nytt. I musikserien sounds like på Dunkers kulturhus kan du få höra nyskriven musik som både överraskar och förvånar och som inte låter som något annat. Lördag 2 november klockan 15.30 spelar Ars Nova Ensamble sin musik och med Kulturkortet får du 100 kronor i rabatt och betalar endast 80 kronor för en konsertbiljett.

Det ska sägas direkt. Musiken i sounds like-serien är inte för alla. Den är först och främst för den musikintresserade som är nyfiken på den nya tidens moderna musik som lämnar den klassiska musiken från 1700- och 1800-talet långt bakom sig. Om du hör till den skaran kommer Ars Nova Ensambles musik att passa dig. Men det är också musik för dig som vill lyssna på något som verkligen är annorlunda och har ett öppet musiksinne. För ärligt talat, det här låter som inget annat du har hört förut. Annorlunda är verkligen huvudingrediensen, den sjätte smaken,  i musiken som spelas av Ars Nova Ensamble.

Experimentlusta. Det är ett bra ord att använda för att beskriva det hela. Upptäck något som du med all säkerhet inte skulle ha gjort i vanliga fall. Det trycks på piano, stråkar far över cellos, det plinkas och plonkas på alla möjliga sorters tingestar som framkallar ljud och ljudeffekter och vissa gånger trummas det även en hel del. Gruppen skapar helt enkelt stämning på olika sätt.

Med Kulturkortet betalar du endast 80 kronor för en minst sagt unik musikupplevelse. För att fira att Kulturkortet fyller tio år under 2019 får du hela 100 kronor rabatt på biljettpriset. Det här är ny musik för en ny publik. Nyfiken? Biljetter köper du på ticketmaster.se och på Dunkers kulturhus. Köper du biljetten via ticketmaster.se använder du koden ”kulturtant” för att erhålla den fina kalasrabatten om 100 kronor.

Ars Nova Ensamble grundades ursprungligen 1961 i Malmö som en samling och ett centrum för nutida musik. Ensemblen har under åren fått nytt liv genom en ny generations musiker och tonsättare.

Vad: Sounds like: Ars Nova Ensamble
När: Lördag 2 november 15.30
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 80 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 180 kronor