Spara in ditt kulturkort i mars

Trots att mars inte är månaden då du får mest ut av ditt kulturkort så finns det tillräckligt med saker att göra för att spara in hela kortet och göra resten av året till en enda gigantisk bonus i fickformat. Det är vad jag kallar en smart investering, men jag är extremt partisk så det kanske är bäst du läser igenom och bildar dig din egen uppfattning.

 

Den 5 och 19 mars klockan 13:00 har du chansen att följa Dunkers egen Dante på en guidad visning genom den skärseld som är utställningen SALIGIA. Redan där har du sparat 70 kronor och fått en fin stund i en ordentligt syndig miljö. Läs mer om utställningen.

En annan utställning som växer ju mer du får höra om kvinnan bakom den är Vivian Maier Street Photographer. Följ med på en guidad visning där den 12 eller 26 mars klockan 13:00 och hör en riktigt bra historia medan du sparar 70 kronor till. Läs mer om utställningen.

Efter det tycker jag du ska kolla in den lilla utställningen om Esther och Hugo Gehlin, i Klintmans hörna inne i utställningen På Gränsen. En inspirerande liten sak om parets liv i Helsingborg och om deras hem som blev ett kreativt centrum för den tidens kreatörer. Läs mer om utställningen.

Totalt sparat hittills: 140-210 kronor (beroende på om du klämmer in Gehlins direkt efter en visning eller går en annan dag)

Men konst behöver inte vara en utställning. Projektet Aerials är sköra toner i kombination med Lina Nybergs starka röst och personlighet som blir en musikupplevelse med en konstnärlig ambitionsnivå, eller vad man ska säga. Gå till Dunkers 10 mars 19:00 så förstår du vad jag menar. 20 kronors rabatt med kulturkortet gör att du bara betalar 165 kronor. Läs mer.

För dig som är mer inne på det avskalade singer/songwriter soundet så kommer underbara Daniel Lemma och sjunger för oss fem dagar innan, den 5 mars 19:00. I skrivande stund finns det bara ca 50 biljetter kvar och 25 kronors rabatt gör att du med Kulturkort bara betalar en 150 lapp (eller vad det är för valutor vi har nu för tiden?). Så skynda fynda. Läs mer.

Kanske vill du bara raka rör och klassisk storbandsjazz av Bohuslän Big band tillsammans med Georg och Sarah Riedel? Då är det 19 mars 19:30 som gäller och 250 kronor med Kulturkort. 25 kronor sparade. Läs mer.

Totalt sparat hittills: 165-235 kronor (baserat på att du endast väljer en konsert)

Fredriksdal öppnar traditionsenligt för säsongen med en hejdundrandes Påskfest 24 mars. Succé varje år men glöm inte att ta med färgglada tygremsor (30×3 cm stora), två hårdkokta ägg, skrammelinstrument och så många ungar du kan hitta, för det här är främst barnens dag. 70 kronor sparade eftersom du har fri entré med kulturkort (barn går alltid in gratis). Läs mer.

Totalt sparat hittills: 235-305 kronor

Ja tack, säger jag till en föreställning som utforskar Helsingborgarnas identitet. Efter djuplodade intervjuer med en rad olika Helsingborgare med varierad bakgrund har dramatikern Anders Duus och regissör Michael Cocke satt ihop Det blåser hela tiden, en pjäs som går under huden på Helsingborgs. Spännande. Med kulturkortet betalar du bara 170 och sparar 60 kronor. Hitta föreställningar och läs mer.

Missa inte heller den världsberömda musikalen My fair lady som har fått fina lovord både från publik och recensenter. Baserad på George Bernard Shaws pjäs är det en sjungande satir över människors ytlighetsfixering som är lika aktuell idag som förra århundradet. Du har 70 kronors rabatt med kulturkortet och betalar bara 180 kronor. Hitta föreställningar och läs mer.

Totalt sparat hittills: 365-435 kronor

 

Konserthusets After Work är alltid populära. Inte bara för att klassisk musik lämpar sig så bra tillsammans med valfri dryck och en bit mat, utan också för att konserterna inleds med att dirigent och orkester demonstrerar teman och melodier. Den avslappnade stämningen gissar jag också är en bidragande faktor. 100 kronor (20 kronors rabatt) med kulturkortet för att höra Johannes Brahms andra symfoni 16 mars 18:00, kan det vara något kanske? Läs mer.

Annars blir det spännande och se om Andreas Brantelid spelar sönder Stradivariusen från 1707 när han tillsammans med Stefan Solyom ger oss Schumanns cellokonsert 17 mars 19:00. 45 kronor rabatt med kulturkortet gör att du betalar 245 kronor. Läs mer.

Totalt sparat hittills: 430-500 kronor och där var kortet intjänat + lite extra.

Då har vi inte ens tipsat om bio på Röda Kvarn, Fredagsdans på Sundspärlan, fri entré på idrottsmuseet, rabatt på inträdet till Råå museum och andra saker som gör att ditt Kulturkort snart betalar sig själv.