Ta en kul tur i sommar!

Sommartid är semestertid i Sverige. Vi vill ha tid i solen för att kunna lapa i oss värmen och förhoppningsvis få lite färg i hyn efter en lång vinter. Semester är lika med tid från vardagsarbetet, antingen utomlands eller på hemmaplan. Men semestern är nästan aldrig bara regelrätt återhämtning. Det är alltid andra saker som ska göras – det vi har skjutit upp på under året.

Semestern ska gärna få vara semester också. Då är det toppenbra att åka på en kul tur i Helsingborg, Skåne eller Sverige. Det är på turen du får nya intryck, kopplar bort vardagen och bara är i nuet. Det är semester på riktigt. Fredriksdal, Sofiero, Dunkers, Kärnan och Kulturmagasinet har alla öppet och väntar på att din tur ska komma till just dem. Platserna har något för alla; trädgårdsmässa, familjeveckor, en fantastisk klättring och utsikt, utställningar och annat kul. Eftersom att de alla är belägna i Helsingborg är det alltid nära till strand, glass och bad var du än befinner dig. Det är en av storheterna med staden.

Det fria kul-tur-livet i Helsingborg har även de en bra sommar. Salongen i Helsingborg arrangerar en Sommarsalong på Mäster Palms Plats. De börjar nu på lördag, 19 juli, och du kan läsa mer här. Kul i juli är igång och kör varje tisdag i grytan precis som vanligt. Nu på tisdag, 22 juli, kommer bland annat David Lindgren och Jan Johansen till Helsingborg. Tisdagen, 29 juli, är sista gången och då kommer bland annat Christer Sjögren, Magnus Johansson och Thomas Petersson till grytan. Läs mer och köp biljetter här.

Det här är bara ett axplock av allt kul som händer i sommar. Vi Helsingborgare är bortskämda med en fantastisk geografisk placering. Det är ”nära” till allt. Det går tåg och bussar i alla håll och kanter och vi har inte mindre än 3 internationella/nationella flygplatser inom bara 2 timmars bilavstånd. Vi har Sveriges tredje största stad 40 minuter bort och nordens näst största stad, Köpenhamn, dryga timmen bort. Det finns alltid saker att göra.

Med visitskane.com , visitdanmark.dk, Helsingborgs Turistbyrå och mittkulturkort.se hittar du alltid saker att göra. Håll utkik där vet jag!             

2-dagars Kulturkort

Är du bara några dagar i Helsingborg i sommar? Då är ett tvådagars Kulturkort perfekt för dig som vill upptäcka staden. För 120 kronor får du gå på så många kuliga turer du bara kan under två dygn. Superbra ju! Du kan köpa kortet på Dunkers kulturhus, Sofiero och Fredriksdal.