Tävla om värdecheckar till sommarkonserter

Uppdatering: på grund av kristi himmelsfärdsdag och semester i samband med helgen meddelas inte vinnarna förrän den 5 juni. Därmed går det inte att vinna biljetter/ värdecheck till konserten 29 maj. Vid eventuell vinst får du utnyttja värdechecken vid de två andra tillfällena istället.

Symfoniorkesterns säsong lider mot sitt slut och det rycker säkert i semestertarmen hos musikerna. Men innan de får åka till soldränkta stränder, turkosa hav och piña coladan ska tre finfina sommarkonserter gå av stapeln.  

29 maj – Mästaren och eleven

Först ut är Mästaren och eleven där Helsingborgs Symfoniorkester spelar under ledning av den unga dirigenten Jamie Phillips. Du får lyssna till musik av Antonio Salieri, Franz Liszt, Nikolai Rimskij och Igor Stravinskij.

12 juni – Krig och fred

Andra sommarkonserten är Krig och fred som framförs av orkestern tillsammans med dirigent Jesper Nordin. Du får lyssna till musik av Georg Fredrich Händel, Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel, Lars-Erik Larsson och Benjamin Staern.

19 juni – Döden och flickan

Sista sommarkonserten är Döden och Flickan och är helt tillägnad Schuberts musik. Helsingborgs Symfoniorkester spelar under ledning av Elisabeth Fuchs.

Alla sommarkonserter ges på Helsingborgs Konserthus och du kan köpa ett smaskigt smørrebrød innan varje konsert. Visst låter det underbart! Sommar och musik hör ju ihop så varför inte ta chansen att besöka Symfoniorkestern och njuta en stund.

______________________________________________________________________________

Tävla om värdecheckar till sommarens sista konserter tillsammans med Kulturkortet. Vi har fem värdecheckar som vi gärna vill bli av med och inget är ju roligare än att göra dig glad! Varje värdecheck är värd två biljetter till valfri sommarkonsert. För att vinna ska du svara på följande fråga:

Vem dirigerar Helsingborgs Symfoniorkestern vid sommarkonserten 12 juni?Svaret skickar du till kulturkortet@helsingborg.se senast tisdag 27 maj. I svaret ska du också skriva namn, telefonnummer och e-post. Vinnarna kontaktas via telefon den 5 juni.