Timbuktu lös upp grått beach-party

Det finns få strandnära platser i världen som är så vackra som Pålsjö. Addera en så suverän artist som Timbuktu och hans stående kompband Damn! och du har ett sjuhelvetes bra party på gång.

Det går från regnvarning till kanonfin kväll med solnedgång när Timbuktu med Damn! spelade på en strandkant nära dig nyligen. Det är en strand så full med människor att nära ett hundratal söker sikt och sittplats på bryggan ut mot kallbadhuset. Sommarklädda människor, skratt, värme och en oerhört vacker fond.  Och så drar Timbuktu och Damn! Igång och levererar en show som får de oroväckande regnmolnen att fly mot Danmark och solen att visa sig från sin bästa sida innan den brinner upp i havet bortom horisonten.

Vi såg Timbuktu och Damn! på den stora festivalen i Roskilde innan giget i Helsingborg men inramningen här i Helsingborg på Pålsjö strand vid Öresund gör det hela så mycket vackrare och mer innerligt och kärleksfullt. Man blir varm inombords och vill krama personen som står bredvid. Det kan vara miljön. Det kan också vara vinet. Det kan också vara just det faktum att Timbuktu & Damn! står på scen tillsammans med nyss nämnda ingredienser. Vackert, dansant och ett jäkla tryck – mysigt värre!Samspelet mellan Jason Diakité och bandet är fantastiskt och det är tajtare än bandet mellan mor och son.

Hitsen är många. Men allsången till ”Alla vill till himmelen” skojar man inte bort. Då blir det mer sand i sommarskorna när alla dansar runt än i hytterna på rallybilarna i Paris-Dakar. Men det bara haglar hits under tiden då kvällen övergår till skymning och publiken dansar vidare. Kärlek! Killen är en sann #kulturtant!

(Alla bilder CC-BY joakim@jardenberg.com. Texten är även publicerad på rocksoul.se)