Tips för en lyckad trädgårdsfest

Nedräkningen leder mot sitt slut - till helgen smäller det för alla trädgårdsentusiaster. Vad tar du med dig hem från årets trädgårdsfest? Personligen kommer jag rikta in mig på att fråga experterna efter tips och lösningar för en lyckad balkongträdgård, då jag snart ska bli med balkong. Som jag har längtat efter min egna gröna täppa! 

Men du som läser kanske står med en hel trädgård och undrar hur du ska få till den precis så charmig och fin som trädgårdsexperterna på tv visar. Det finns ju så mycket att ta hänsyn till om man vill göra en trädgård personlig och få växterna att trivas. Vad ska jag ha för jord? Hur ska jag utnyttja platsen bäst? Vilka färger och texturer funkar ihop? Kan jag verkligen ha den där rosa plast-flamingon vid dammen? Ja… frågorna är många.

Tur är det väl då att du under trädgårdsfesten kan få inspiration men också gratis konsultation för just din trädgård av professionella trädgårdsdesigners. Bland annat. Sen finns det ju runt 22 idéträdgårdar, alla saker du kan tänka dig i trädgårdsväg att införskaffa, god mat, tävlingar, och föredrag på trädgårdscenen. Barnen har dessutom sin egen trädgårdsfest att se fram emot.   

Men oavsett om du är ny eller gammal i gamet på det här med att besöka trädgårdsfesten så kommer här lite tips och trix på vad som kan vara bra att tänka på:

1)      Ta inte de nya vita tygskorna. Ett nybörjarmisstag som jag själv gjorde första året. Många besökare på gräsmattorna gör att även om vädret är torrt så kan det bli upptrampat på sina ställen. Rejäla, bekväma skor/gummistövlar är det som gäller.

2)      Gå inte i blindo. Ta dig tid att kolla in kartan så du inte missar de viktigaste punkterna för dig.

3)      Våga fråga – ingen fråga är för dum. Utnyttja experterna på plats. Funderar du på trädgårdsrådgivning, skissa upp hur din trädgård ser ut så du kan visa och få konkreta svar och lösningar.

4)      Fota när du ser något du vill kopiera eller inspireras av. Instagrammar du så använd gärna hashtaggen #sofieroträdgårdsfest så samlar vi all inspiration på ett ställe och kan ta del av varandras tips.

Vill du förbereda dig ännu lite mer – kolla in hemsidan, Sofieros Facebook och Instagram där vi uppdaterar inför och under trädgårdsfesten.

Och glöm inte ta med dig Kulturkortet i helgen så går du ju raka vägen in med fri entré.

Vi ses till helgen!