Tisdag i en trälåda

Det kan börja med att man lyckas koppla samman en dator till en overhead-apparat och timer, för att bjuda på en annorlunda installation under väl valda tidpunkter. Eller genom att under ett hackathon utveckla de avtagbara cykelhandtagen som gör cykeln enkel att parkera i trånga miljöer. Elektricitet genom en pizzaslice blir en ny handkontroll till klassiska Super Mario-spelet, och bilden på en egenbyggd 1x1 meter stor LED-skärm styrs av ljuden i dess omgivning. 3D-printers går varma, labbkärlen ryker och kodsträngarna får nya användningsområden. Ibland är det värt att skapa bara för att det är kul. Precis så enkelt är det att delta i ett öppet kreativt art & tech labb.

Ett makerspace erbjuder plats, verktyg, inblick i andra skaparperspektiv och nya bekantskaper. Varje tisdag samlas människor som skapar stort och smått, ambitiöst och banalt, snett och finsnidat i en trälåda vi kallar CreativeLab Art&Tech Hackerspace. För att det är kul och för att det berikar annat man har för sig. Välkommen in!

CreativeLab är en ideell förening och community – en lös samling olika personer som tycker om att skapa saker. Kärntruppen är Silja, Dimitrij, Karsten och Caroline.