Välkommen in på en kopp

När du besöker Fredriksdal under säsongen kan du som vanligt vandra in på Trädgårdskaféet som ligger mitt i smeten på området. Peter Lennemark är ny ansvarig för kaféet och ska tillsammans med personalen tänka ut nya idéer och utveckla kaféet ytterligare. En av de första sakerna som händer är att du som har Kulturkort och älskar att ta en kopp kaffe eller te kan köpa det för halva priset på kaféet. Tummen upp för det!

Själv har Peter många års erfarenhet av krogbranschen. Det hela började efter lumpen då han ställde sig och diskade kastruller på restaurangbåten Svea som låg här i Helsingborg och sedan dess har han blivit kvar i branschen och kan inte tänka sig något annat. Sedan två år tillbaka jobbar han på Dahlberg som bland annat driver restaurangen i Helsingborgs Arena där Peter jobbar som restaurangchef. De driver även Trädgårdskaféet och detta kände Peter att han ville vara involverad i. Som barn har han själv sprungit runt mycket på Fredriksdal och platsen ligger honom varmt om hjärtat.

Planerna för kaféet är många men Peter menar att han själv måste känna sig trygg och ha koll på vad som funkar och inte funkar innan han börjar göra förändringar i utbudet och annat. Det han vet är att han vill att det ska kännas genuint, vara barnvänligt och lättillgängligt. Det ska funka att ta en kaffe och få något gott att fika på och vara en självklarhet när man gör ett besök på Fredriksdal. 

Att ge halva priset på kaffe och te till de med Kulturkort blir en första förändring som sen ska utvecklas vidare och vissa engångserbjudanden kommer att komma. 

Trädgårdskaféet är öppet hela säsongen samt under de arrangemangen som ligger utanför säsong, så som Fredriksdals julmarknad.