Vecka 9:s 7 måsten.

Är det läge att vara lågmält social eller förkovra dig i entreprenörskap och spelberoende? Eller stifta nya bekantskaper över en kopp te/kaffe? Headbanga på konsert? Eller uppröras över pedofili? Din dagsform avgör. Här kommer veckans kulturella rekommendationer. Allt från fritt inträde till fin rabatt med Kulturkortet utlovas. 

Kan du svenska? Då kan du hjälpa andra. Det snackas om ditten och datten när folk från världens hörn träffas över te och kaffe på Språkcafé 29 februari. Finns det ett bättre sätt att lära känna andra kulturer och människor på? Vi ses på Drottninghög!

Katolska präster har fått en viss förknippning med övergrepp på barn. Hur det blev så kan du se i filmen Spotlight som visas på Röda Kvarn. Jag satt som limmad i två timmar och glömde bort att jag var både hungrig och kissig. Se! #spänning #starkupplevelse

Jag älskar att ensam kvista ner till Doc Lounge för att titta på dokumentär i grupp. Det är en social ensamgrej, men det är inte fel att ta med sällskap som du kan diskutera filmen med efteråt. På onsdag handlar filmen om Spartacus och Cassandra som ställs inför ett dilemma: att välja ett liv på flykt med sina föräldrar eller att bo hos en fostermamma. Se dokumentären som utspelar sig utanför Paris på Doc Lounge 2 mars, Mindpark i Helsingborg. En gäst, som verkar hemlig än så länge, samtalar efter filmen. 

Möt Sohrab Fadai som berättar om både entreprenörskap och sitt spelmissbruk. Det sker på Idé A Drottninghög på onsdag.

Bejaka din lättja och undvik att läsa på. Lördag den 5 mars kl. 13 kan du få filosofi, konst och spännande tankar serverade under en visning av SALIGIA. Frossa i girighet, avund och andra sköna synder som vi inte kan låta bli. Passa på innan utställningen stänger den 20 mars!

När det sedan blir lördag kväll kan du känna dig kär på konserten med ingen mindre än Daniel Lemma. If I used to love you baby… dada-dada. Försäkra dig om en biljett så fort du kan, det finns ett fåtal kvar!

Är det ofarligt att förändras? Vad händer när man går från att tala som arbetarklass till att föra sig och låta på högdjurs vis? Se berättelsen om ett socialt experiment i My Fair Lady på Helsingborgs stadsteater. Jag kan tänka mig att det är en pjäs för språk- och dialektintresserade som jag själv. 

Vi ses i vimlet, trevlig vecka!