Veckan med kulturkortet

Hitta på något i Helsingborg, det är lättare gjort än sagt med kulturkortet och du sparar 235 kronor om du hänger med hela veckan.

Tisdag 5 april kan du bevisa att du inte bara lever för helgen genom att gå och se Brooklyn klockan 19:45  eller A perfect day klockan 20:00 på Röda kvarn.  Jag kan inte säga vilken av dem du ska välja. A perfect day ä ett drama om en grupp biståndsarbetare som försöker få bort ett kadaver ur en brunn på Balkan, mitt i en krigszon. Två av mina favoritskådisar Tim Robbins och Benicio del Toro är med så den är garanterat bra och Brooklyn är en charmig historia om kärleken till en man och två länder som blir totalhyllad överallt. Så välj efter humör och visa upp ditt kulturkort så får du 20 kronors rabatt

Och på torsdag 7 april 19.00 kan du lyssna när en av världens främsta altsångerskor, Anna Larsson, tolkar Wagner som bara hon kan. Sångerna som hon framför är med musik av Wagner och text av Mathilde Wesendock, många misstänker att de två var ett kärlekspar och sångerna har hjälpt till att ge vatten på kvarnen för den teorin. 245 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 290 kronor).

På fredagar vill man gärna göra något kul men är nästan för trött efter arbetsveckan. Oddjobb levererar den bästa lösningen 8 april 19:30 Grammisvinnarna spelar 60-talsinspirerad souljazz som alltid skapar en skön livestämning med perfekt fredagsgung. Med sin senaste skiva Folk blandar de sitt sound med traditionella folkvisor på ett sätt du inte tidigare hört. Om du inte har lyssnat mycket på skivan förstås, då vet du exakt hur det låter. Men det är bäst live: 180 kronor med kulturkortet (ordinarie pris 200)

Guidad visning av Vivian Maier – Street photographer är det på Dunkers lördag 9 april 13:00, ingår i entrépriset (70 kronor) så alltså gratis för dig med kulturkort. Sker mitt i Familjelördagen så det kommer finnas många härliga människor att se live också.

Finns det biljetter kvar så bör du inte missa Samtal på Dunkers samma lördag 9 april 14:00. Då kommer Sveriges Advokatförbunds generalsekreterare. Hon är den första kvinnan som sitter på den posten och hon är också engagerad i många samtidsfrågor via sin blogg och på Twitter, där hon kan erbjuda sina väl förankrade perspektiv. Garanterat intressant samtal mellan henne och Mikael Olsson Al Safandi. 145 kronor med Kulturkortet (ordinarie pris 175 kronor). 

Sen avslutar vi veckan på Stadsteatern där Det blåser hela tiden, nej inte på teatern men i Helsingborg, platsen pjäsen handlar om. 10 april 16:00 kan du delta som publik i den här perfekta söndagssysselsättningen. 170 kronor med Kulturkortet (ordinarie pris 230 kronor)

Gör du allt ovan så får du en lyckad vecka och spar in 235 kronor med ditt kort. Vi ses i kultursvängen.

P.S. Jag hade tänkt ha med Fredriksdalspraktikan på onsdag också men den var redan full. Nästa gång är det rosskärning se programmet via länken och boka upp dig i tid.