Vinn något utöver det vanliga

Mellan 5-7 februari blir det ung musikal på Konserhuset. Då spelas den nyskriva föreställningen Utöver det vanliga. Musikalen har kommit till genom ett samarbete mellan elever i årskurs 3 från Nicolaiskolan estetiska program och Helsingborgs Symfoniorkester. Redan nu är över 2000 elever inbokade på skolkonserterna. Alla som vill och kan har chans att se föreställningen den 6 februari klockan 18:00. Delta i vår tävling. Två vinnare får 2 biljetter var. OBS! Tävlingen av avslutad och vinnarna meddelade!

Utöver det vanliga handlar om en mycket ambitiös musikteatergrupp som sätter upp den grekiska myten om Orfeus och Eurydike. Eleverna har själva stått för idéer, texter och melodier. Jag träffade fyra av eleverna för ett litet snack på deras första repetionsdag på Konserthuset.

– Det känns overkligt att få stå på scenen tillsammns med Helsingborgs symfoniorkester, tycker Zanna.

Alla nickar instämmande. Att spela tillsammans med en hel orkester ger definitivt hela musikalen ett rejält lyft.

Ensemblen från Nicolaiskolan estetiska program består av 35 elever – varav 30 på scenen. Eleverna drog igång projektet på allvar i höstas, men redan i våras var det audition. Så  det har varit en lång väg fram till mål.

– Det är mycket arbete som ligger bakom musikalen. Men det är en bra erfarenhet att ha jobbat tillsammans i ett sådant här stort projekt, enligt Olympia.

Det är fjärde gången ett samarbete sker mellan Nicolaiskolan estetiska program och Helsingborgs Symfoniorkester. Och redan nu ser Oskar fram emot nästa år och nästa samarbete.

–  Jag kommer definitivt gå och se föreställningen nästa år då de kommande treorna sätter upp sin föreställning.

När vi avslutat samtalet fortsätter Zanna Kristensson, Olympia Majlath, Pontus Ekelöf Croneld och Oskar Areskog tillsammans med resten av gänget sina repetioner.

Vinn biljetter till Utöver det vanliga!

OBS! Tävlingen av avslutad och vinnarna meddelade!

Tävla om biljetter till familjeföreställningen 6 februari klockan 18:00. Två vinnare får 2 biljetter var.

Svara på frågan nedan och skicka svaret till mikael.rudesjo@helsingborg.se senast 4/2 klockan 12:00.

Vad representerade Orfeus inom den grekiska mytologin?