VIP-kväll på Kulturmagasinet

Visste du att Kulturmagasinet, som ligger inne på Fredriksdal, är 8000 kvadratmeter stort och består till hälften av 10 specialmagasin där det finns spännande prylar från olika tider? Den 8 oktober bjuder vi in till en VIP-kväll där du kan lära dig mer om Kulturmagasinets verksamhet och guidas runt av den kunniga personalen. Fika bjuds det också på! Under kvällen sker fyra aktiviteter som du kan läsa mer om nedan. Välj den som lockar dig mest och vilket klockslag du vill gå. Du får ta med dig en vän till VIP-kvällen. Din vän behöver inte ha Kulturkort. Begränsat antal platser. Välj mellan två klockslag: 18:00 eller 19:00 Välj en av fyra aktiviteter nedan. Ring 042-10 45 27 och anmäl dig och en vän. Endast anmälan per telefon, senast den 6 oktober. Telefontid 13:00-16:30.

Välj en av nedan aktiviteter:

Kläm och känn på byggnadsvården. Stadsantikvarien Mia Ljungskär finns på plats för att lotsa dig kring färg och material. ”Crash course” i fönsterrenovering och möjlighet att ställa frågor om varsam renovering.

Vi tar en närmre titt på en riktigt gammal utställning Tingen i samlandets spår. Vad samlade museerna på och vad ställde de ut i början av 1900-talet? Antikvarie Pelle Johansson visar och berättar.

Museets hjärta – magasinet Är du intresserad av konst, kanoner, djur, fordon, tekannor, lampor, cyklar, koffertar? Då är Kulturmagasinet platsen för dig. Kulturmagasinet är ”bara” en byggnad ovan mark men när du går ner för trappan öppnar sig det verkligt fantastiska. Följ med konservatorn Jenni Lindbom och avdelningschef Therese Kruse ner under marken där de stora samlingarna breder ut sig, likt ett hemligt forskningslaboratorium.

Historia hands on – föremålen ur konservatorns perspektivFölj med ända in i ateljéerna och se, lukta, lyssna och känn! Hör våra konservatorer Christina Gräbe, Hasse Römer Hansen och Cajsa Hallgren berätta om olika typer av konserveringar då och nu, och hur deras arbete bevarar föremålens berättelser för både samtid och framtid.