Waltzing Matildas i semifinal 4 april

Premiäråret 1994 drog brandbekämparna inom brandförsvaret, Brandsta City Släckers, det längsta strået och vann Företagsrocken på The tivoli. Nu, 20 år senare, ser Waltzing Matildas ut att ha god chans att tangera det. I vart fall är bandet framme i semifinal och ska försvara stadens färger den 4 april.  

Waltzing Matildas – Lighten up my dayÅrets upplaga av Företagsrocken firar 20-årsjubileum. Och staden är representerat i form av Waltzing Matildas, som har kopplingar inom stadsledningsförvaltningen, Arenan, kulturförvaltningen och i viss mån inom vård- och omsorgsförvaltningen.

I kvartsfinalen nyligen vann bandet publikens röst och fick med det köra två extra låtar. Men inte nog med det:– Väl på scen efter själva tävlingen när vi kört våra två extralåtar var det ett sådant tryck på publiken att man ville ha ytterligare en låt, så vi fick faktiskt köra en extra, fy katten vad skoj, säger Dennis Nilsson på kulturförvaltningen, sångare i bandet (som även fick pris som bästa sångare).

Nu laddar bandet alltså om för semifinal den 4 april. Men för att nå slutmålet, avancemang och final 12 april, krävs det att kollegor sluter upp och stöttar bandet med röster. För antingen går bandet vidare på juryns röst eller så är det mest antal ”fans” på plats som röstar bandet vidare: – När Brandsta City Släckers lirade 1994 var det kö långt ut på gatan, vore inte helt fel tangera det också nu den 4 april, säger Dennis Nilsson.

Här kan du lyssna på bandet. (En av låtarna från bandets demo)Waltzing Matildas facebooksida 

Ta med vännerna, kollegorna eller kom själv och lyssna företagsrocks semifinal 2014, det kommer gunga på bra!