1 december bjuder Idé A till invigning av de nya lokalerna på Drottninghög

EB
Elin Blomfeldt

Fredag 1 december öppnar Idé A dörrarna till sina nya lokaler i huset Spira på Drottninghög. Där kommer Helsingborgs bibliotek, arbetsmarknadsförvaltningens Rekrytera och stadsledningsförvaltningens Projekt DrottningH möta invånarna tillsammans. Det blir en dag där musik, konst och visning av biblioteket står i fokus. Under dagen bjuds det på varm dryck, choklad och torkad frukt.

Helsingborgs bibliotek välkomnar besökarna till de nya lokalerna på Drottninghög. Kulturnämndens ordförande Alexander Kolind och arbetsmarknadsnämndens ordförande Richard Lundberg knyter band och håller tal. Därefter blir det fler tal av invånare, bland andra Saul Sagnia, som berättar om Idé A från start till idag.

Andra höjdpunkter under dagen inkluderar musikframträdande av El Sistema klockan 14.30 och en konstutställning där barn i området delar sin syn på temat Vad är biblioteket för dig?.

Besökarna kommer att kunna njuta av varm dryck, choklad och torkad frukt samt ta del av visningar av de nya inspirerande lokalerna. Från klockan 15.00 bjuds det ut på julmys med stämningsfull musik på torget utanför, i samarbete med Helsingborgshem. Invigningen pågår fram till klockan 18.00.

Här kan du läsa mer om Idé A.

Vad: invigning av Idé A:s nya lokaler på Drottninghög
Var: Idé A:s nya lokaler i Spira på Blåkullagatan 5, Drottninghög
När: 1 december 14.00
Entré: fri entré