Öppet kulturhus på Dunkers ikväll

Ingen har väl missat att det är Öppet kulturhus idag. Men det slutar inte där, förutom att huset visar upp alla sina sidor och entrén är gratis till allt så släpps även resten av Dunkers vårprogram denna dag. Boka in datumen redan nu!

Tidigare har bland annat två konsertserier släppts, Jag var där och Dunkers Big 5 samt teater för barn med Söndagsscen och såklart den klassiska serien Samtal på Dunkers. I utställningarna fördjupar stora och små sig under visningar och Familjelördagar och varje onsdag kan du dra dig in till RumEtt för att lyssna till livemusik.

Men. Det. Kommer. Mera! Ett kulturhus måste såklart innehålla intressanta föreläsningar som gödning för hjärta och hjärna. Hör bara:

”Korsettkungen i Höganäs”, ”1920-talets moderna kvinnor” och ”Vad gjorde kvinnorna när männen skrev historia?” Dessa tre fängslande rubriker är vad de Lokalhistoriska föredragen kommer att handla om. Låt dig inte luras av den gamla myten att historia är mossigt. Det är allt annat utom det.

En lunch plus en föreläsning på kuppen – det är ett vinnande koncept. Ta med dig matlådan eller skaffa en matlåda från Dunkers Bistro (där du har 10% rabatt med Kulturkortet) och insup kunskap i Atriet medan du mumsar. Dra med kollegorna och du ska se att chefen tycker det är ett suveränt förslag. Vårens lunchföreläsningar handlar om miljö, mikroorganismer och gröna kakor.

Du får ju inte missa de mysigaste och mest inspirerande cafétillfällena, Filosoficafé! Där kan du låta dina tankar expandera ut i rymden på teman naturen, #metoo och civilkurage. Du behöver inte ha någon bakgrund i filosofi, du behöver bara gilla att filura och tänka kring saker. Och det gör du ju redan. Så bara kom, testa, lyssna och få in nya tankar och idéer till hur du kan se på tillvaron och bidra med dina egna om du vill.

Klimatet har fått en alldeles egen föreläsningsserie på Dunkers i vår som heter Hettan. Hur tar vi oss an nyheterna om klimatet utan att drabbas av ångest? Vad vet vi i nuläget? Ta tillfället i akt när forskare och experter kommer för att ge oss en uppdatering om läget.

Slutligen, dans. Dans! Det blir dans för alla, stora som små i vår. Dansa swing till storbandet Metropolis Big band. Dansens dag ska såklart firasden 29 april och sen kommer Kvinnorna i gammelbastun – fördämningarna släpper. En liveföreställning med dans, sång och riktiga berättelser om att vara kvinna i Tornedalen i moderna tider. Hur coolt som helst!

Våren blir allt annat än tråkig när det finns så mycket att hitta på. Håll utkik här på kulturkortet för fler djupgående artiklar om vad som sker på Dunkers och de andra kulturplatserna. I din kulturkortsapp har du alltid kulturen nära till hands.

Lämna en kommentar