Nyttiga lunchtips

Fideli Österström

Hur brukar du spendera din lunch? Ibland kan det vara skönt att komma bort från sin arbetsplats, byta miljö, samla lite nya intryck och få ny energi. Lunchföreläsningarna på Dunkers kulturhus är ett utmärkt forum för detta. Ta chansen att få ett break mitt på dagen med en 30 minuters inspirerande föreläsning med nyttiga inslag.

13 mars klockan 12:00
Surtantens syrande – fermentering?

Onsdagen 13 mars kan du få lära dig mer om konserverad mat under föreläsningen Surtantens syrande – fermentering? Människan har sedan urminnestider konserverat mat, både för att den ska hålla bättre men också för att den ska smaka bättre. Jenny Neikell berättar mer om fermenteringsprocessen som gör maten både smakrik och hälsosam.

17 april klockan 12:00
Veganska kakor och kak-kemi

Är du däremot mer intresserad av bakning och dessutom sugen på att lära dig mer om vegankost är förläsningen 17 april någonting för dig. Författaren Hanna Bergström, har skrivit böckerna Nya sorters kakor och Vegan Vegan!, och kommer berätta mer om hur man bakar kakor som innehåller allt annat än smör och socker. En föreläsning som bevisar att växtbaserade kakor är minst lika goda som den traditionella kanelbullen.

Vad: Lunchföreläsningar
När: 13 mars samt 17 april klockan 12:00
Var: Atriet, Dunkers kulturhus
Fri entré 

Lämna en kommentar