Adventsvernissage av Carl Larssons klassiska verk

En mysigare mer julig vernissage får du leta efter. Den 2 december är det dags för Carl Larssons klassiska triptyk, Nu är det jul igen, att ha adventsvernissage i 81 m2 på Dunkers.

Vad är väl en gammal tavla, tänker du kanske? Men denna är faktiskt alldeles underbar. Underbar på ett sätt som du bara kan märka av när du väl står framför den. Larssons släkt och vänner är avbildade i verket och det är återigen jul i Lilla Hyttnäs, Sundborn i Dalarna. Triptyken (ett konstverk indelat i tre delar) är större  och mer levande än man tror. Lägg märke till att de som tittar mot ”kameralinsen” och oss faktiskt följer oss med blicken vart vi än står i förhållande till tavlan. Det känns nästan som att de ser oss, där vi står i utställningshallen.

Till skillnad från förra året ställs även andra föremål från Helsingborgs museer ut som kan kopplas till målningen och tiden. Bland annat Gustavsbergs porslinsserie Allmoge, trästånkor, träfat, en fiol, en toppluva, skor, en karaff, snapsglas, en hätta, ett halskläde, en väska och en allmogestol.

Så ta med familjen på lite julmys och konstupplevelse i ett. Det blir guidad visning klockan 15:30 med pedagog Anna Jönsson och bjuds på juldryck och gotter.

Utställningen står 2 december 2018 – 6 januari 2019.

VAD: Adventsvernissage av Nu är det jul igen – Carl Larsson
NÄR: 2 december 15:00-17:00
VAR: 81m2, entréplan; Dunkers kulturhus, Helsingborg
ENTRÉ fri entré

Lämna en kommentar