After work på konserthuset

PS
Paul Svensson
afterwork

After work och klassisk musik. Kan det vara något? Ja, det kan det i högsta grad. Onsdag 9 oktober klockan 18.00 står Franz Schubert i fokus när Helsingborgs konserthus öppnar entrédörrarna till en skön kväll med mat, mingel och musik. Med Kulturkortet får du fin rabatt på konsertbiljetten.

Enligt Helsingborgs konserthus är after work som bäst på onsdagar. Det är i alla fall den dagen som konserthuset arrangerar sina efter-arbetet-kvällar. Konserterna är aldrig längre än en timme och det finns alltid möjlighet att köpa något gott att dricka och att äta i anslutning till konserten. Just den här kvällen står Franz Schubert i rampljuset via dirigenten Nil Vendetti och Helsingborgs symfoniorkester.

För dig som inte känner till Schubert sedan tidigare kan vi berätta att han skrev ett hundratals sånger, men bara 13 symfonier och av dessa blev han färdig med sju. Kvällen till ära står dock hans åttonde symfoni i fokus, Den ofullbordade. En symfoni som trots att den aldrig blev färdig räknas som Schuberts mest kända och älskade verk.

Biljett köper du via konserthusets webbplats. Ordinarie pris är 365 kronor och med Kulturkortet får du fin rabatt och betalar endast 310 kronor för att säkra din plats på veckans mest musikaliska after work. Under kvällen serveras det mat och dryck i Markelius bar och café. Baren är öppen både innan och efter konserten. Efter konserten bjuds det dessutom på jazz live.

Köp biljett

Vad: Schuberts ofullbordade åtta
När: 9 oktober 18.00
Var: Helsingborgs konserthus
Biljettpris: ordinarie 365 kronor, 310 kronor med Kulturkortet

Foto: Helsingborgs konserthus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev