Afternoon tea med musikalisk åktur

PS
Paul Svensson

Att tiden går fort när man har roligt är ingen hemlighet. Nu sätter stadsteatern upp en jubileumsföreställning för att fira 100 år på scenen i Helsingborg. Föreställningen är specialskriven för vetgiriga historiefantaster på partyhumör och spelas vid fyra tillfällen. I biljetten ingår det också afternoon tea med olika läckerheter.

”Gud vad vi har haft roligt.” Skådespelaren Jörgen Dübergs replik genomsyrar stadsteaterns nya föreställning Den fantastiska leken. Det här är en lekfull, musikalisk och lärorik resa genom historien. Här träffar du teaterdirektörer, politiker, regissörer och andra personligheter som har dykt upp under teaterns 100 år i Helsingborg. Förvänta dig dans, show och musik. Och bubblande artisteri, förstås.

På scenen hittar vi Caroline Leander och Jörgen Düberg. Det är dessa två skådespelare som står för den 100-åriga festen. Jörgen tillhör stadsteaterns fasta ensemble och har dessutom regisserat föreställningen. Caroline Leander medverkar i säsongen 2021-2022 och sågs senast i Evigt ung.

Den fantastiska leken spelas vid fyra tillfällen: 26 och 27 februari, 5 och 6 mars klockan 15.00. Till just den här föreställningen lämnar Helsingborgs stadsteatern inga rabatter. Däremot ingår det afternoon tea med läckerheter. Serveringen börjar trettio minuter innan jubileumsfesten drar igång. En biljett kostar 210 kronor och säljs via teaterns webbplats. Föreställningen är 60 minuter.

Vad: Teater för historiefantaster på partyhumör
När: 26 och 27 februari, 5 och 6 mars 15.00 (afternoon tea serveras från klockan 14.30)
Var: Helsingborgs stadsteater
Pris: 210 kronor och då ingår även afternoon tea med scones

Foto: Sophie Håkansson

Lämna en kommentar