Äggstra kul med Fredriksdal

HW
Henrik Wilhelmsson

Skärtorsdagen 29 mars händer det saker på Fredriksdal. Det är traditionsenlig påskfest och säsongsöppning på en och samma dag! Området vaknar till liv och under dagen kan du vara med och flyga fort i kvastracet, både färga och rulla ägg och mycket mer. Tidigt, tidigt på torsdagsmorgonen går även Clarion Grand Hotels ”Äggjakt” igång och i år kan du hitta fina priser från Fredriksdal.

EGG HUNT Helsingborg 2018, Clarion Grand Hotel 06:00 – 18:00

Något speciellt planerat på skärtorsdagen 29 mars? Inte? Vad sägs om att krydda dagen lite äggstra genom att ställa upp i Clarion Grand Hotels äggjakt? Runt om i Helsingborg (vissa i närheten av Fredriksdal) har Grand Hotel gömt 100 guldfärgade ägg med finfina priser i. Du kan bland annat vinna fluffiga hotellkuddar, middagar, bruncher och en natt i hotellsviten. I 20 av äggen hittar du även priser från Fredriksdal. Men för att lägga vantarna på ett av de eftertraktade påskäggen måste du först klura ut var i Helsingborg som påskharen har gömt äggen. När du har hittat ett ägg och öppnat det kommer du att finna ett värdekort med din vinst. På kortet får du tydliga instruktioner kring hur och när du hämtar ditt pris.

Hämta din vinst

Från klockan 17.00 den 29 mars är det prisutdelning på Clarion Grand Hotels Living room. I samband med prisutdelningen blir det också härlig musik, snacks och dryck. Perfekt efter att ha letat ägg hela dagen. Om du har tur hör du kanske även till den lyckliga skaran som har vunnit ett pris.

Clarions äggjakt startade på Clarion Hotel Post i Göteborg 2013. Då gick göteborgarna man ur huse för att leta gyllene ägg på bussar, i buskar, i köpcentrum, på statyer och i rabatter.

Påskfesten 09:30 – 12:00

Vindarna blåser mot Blåkulla men också häxor och trollkarlar måste vila. Då passar de gärna på att mellanlanda på Fredriksdal för att återhämta sig. Fira påsk på traditionsenligt vis, på Fredriksdal, med ägg och finfina påskdräkter.

Några utvalda aktiviteter under dagen:

KvastraceÄggfärgningÄggrullningExperimentera med äggHör om påskens traditionerTräffa djuren och deras ungarOBS! Alla barn som vill vara med i lekarna behöver ha med sig följande: en färgglad tygbit 30×3 cm, två hårdkokta ägg, skrammelinstrument (typ en plåtburk) och en snabb kvast att åka på i det fartfyllda Blåkulla-racet.

Vad: Påskfest för stora och små När: Skärtorsdagen 29 mars klockan 09:30 – 12:00Var: Fredriksdal museer och trädgårdar Entré: 70 kronor. Fri entré med Kulturkortet och för unga till och med 18 år

Månadens erbjudande i entrébutiken

Kika in i Fredriksdals entrébutik. Där kan du hitta smarta och fina saker att unna dig själv eller ge bort i present. Dessutom kommer du framöver ha rabatt på månadens utvalda produkt. Läs mer om det här.