Ahnhem, Mörck, Pamp och Dirawi till Samtal på Dunkers

TE
Tommy Esbjörnsson

Vårens Samtal på Dunkers har bjudit in författaren Stefan Ahnhem, artisten Marianne Mörck, designexperten Li Pamp och mångsysslaren Gina Dirawi.

Stefan Ahnhem
7 mars 14.00
Stefan Ahnhem är en av de mest framgångsrika nya rösterna på den skandinaviska författarscenen. Ahnhem är manusförfattare sedan två decennier. Efter romandebuten 2014 med ”Ett offer utan ansikte” har Ahnhem byggt ett författarskap där Nordic Noir kombineras med ett filmiskt uttryck.
Serien om Fabian Risk utspelar sig runt Helsingborg och Öresund och är ett kriminalepos där vi möter välkända och skarpsynta karaktärer. Den första boken i serien om Fabian Risk ”Offer utan ansikte” belönades 2015 med priset Crimetime Specsavers Award för bästa deckardebut. Den andra boken i serien, ”Den nionde graven”, belönades med det tyska deckarpriset MIMI 2016 för årets bästa deckare. Fem böcker i serien med Fabian Risk är utgivna.

Marianne Mörck
14 mars 14.00
Marianne Mörck är en av våra mest folkkära artister. Marianne är skådespelare, sångare och regissör och har medverkat i en rad produktioner inom film, tv samt opera och musikalscener. Hon är flerfaldigt prisbelönad med bland annat Thaliapriset, Guldmasken, Årets Skåning och Litteris et Artibus.
Marianne har roat publiken bland annat i rollen som den hysteriska Agda i ”Hon jazzade en sommar” på Fredriksdal och i rollen som den lika hysteriska Grevinnan Falkenvråk i ”Rabalder i Ramlösa”. Hon har även spelat en av de gamla systrarna i ”Arsenik och gamla spetsar” samt deltagit i uppsättningar på Malmö Opera, Drottningholms Slottsteater, Göteborgsoperan med mera. Ytterligare roller är Eliza i ”My fair Lady”, Giovanna i ”Rigoletto” och Maria i ”Sound of Music”.
Marianne deltog i ”Stjärnorna på slottet” 2018 och medverkar i tv-serierna ”Bonusfamiljen! och ”Sjölyckan”.

Li Pamp
18 april 14.00, framflyttat till 26 september 14.00
Li Pamp är programledare, designexpert och entreprenör. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med design och antikviteter. De senaste åren har vi kunnat se henne som programledare och expert i flera antikvitetsprogram, bland annat ”Antikmagasinet” och ”Antikrundan” i SVT. Hon är också grundare av Europas största marknadsplats för modern design.
Aldrig har intresset för antikviteter och ”begagnat” varit större än nu i Sverige. Li Pamp verkar i det sammanhanget för att öka medvetandet om nyttan av att köpa möbler, konst och konsthantverk av hög kvalitet. Prislappen är oftast lägre än på nyproducerade föremål, men kvalitén långt högre. Under eftermiddagen får man svar på frågorna Vad är då viktigt att tänka på då man köper konst och antikviteter? samt Vilka är framtidens klassiker?

Gina Dirawi
25 april 14.00
Gina Dirawi är prisbelönt programledare, komiker, skådespelare och artist. ”Paradiset ligger under mammas fötter” är hennes debut som romanförfattare. Romanen utspelar sig både i Norrland och i ett palestinskt flyktingläger i Beirut. Romanen är en frispråkig, knivskarp och rolig berättelse om livsviktig vänskap, komplicerad frigörelse och världens stora orättvisor.

– Jag började skriva boken i en tid i mitt liv där jag kände mig kvävd. Jag tyckte att världen jag verkade i hade för många regler, var för endimensionell och ängslig, och att jag som människa inte fick plats. Så jag valde att skapa en egen värld där jag fick umgås med människor jag kände igen mig i, säger Gina Dirawi.

Huvudpersonerna Mila, Mona och Nour tvingas bära världen på sina axlar och ta strid mot fördomar och förväntningar och någonstans på vägen börjar de hitta sig själva. Gatukonst, feminism, psykisk ohälsa och kulturkrockar är några teman som vi möter i boken.
”Paradiset ligger under mammas fötter” släpps 19 mars.
_____

Samtal på Dunkers är sedan mer än tio år ett väletablerat event på Dunkers som under åren har gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Konceptet innebär att man bjuder in en gäst som samtalar med en samtalsledare under en timme i Konsertsalen på Dunkers. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv.

Entré 230 kronor, Kulturkort/studerande 170 kronor, Föreningen Norden 150 kronor.

Samtliga samtal sker i Konsertsalen på Dunkers kulturhus.

Dunkers kulturhus i samarbete med Föreningen Norden och Killbergs Bokhandel.

Lämna en kommentar