Aktuella covid-19-restriktioner på Helsingborgs kulturplatser

PS
Paul Svensson

Från och med tisdag 30 mars öppnar Dunkers kulturhus upp sina utställningar i mindre skala och Fredriksdal kör igång en ny säsong 1 april. I den här artikeln har vi samlat allt det du behöver veta inför ditt kulturbesök på Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar och Helsingborgs bibliotek under pandemin.

Dunkers kulturhus
Tisdag 30 mars öppnade Dunkers kulturhus sina utställningshallar igen för besök. För att kunna garantera en trygg och säker upplevelse tar man bara in ett begränsat antal personer åt gången i utställningshallarna. Besökare till utställningshallarna på plan 3 behöver en biljett per person samt boka tid för sitt besök. I förköpet väljer du tid för besöket och sedan kan du besöka utställningen under den angivna tidsperioden. Detta gäller endast för utställningar på plan 3. Och det gäller alla besökare, även barn och unga samt dig med Kulturkortet. Biljetter hittar du via Helsingborgs kulturbutik – köp online för att säkra önskad tid. Genom att förköpa biljett online undviker du också köbildning i biljettkassan på Dunkers kulturhus. Köper du biljett på plats i biljettkassan gäller biljetten endast den dagen du köper den. Alla besökare måste visa upp giltig biljett i biljettkassan innan de får tillgång till aktuella utställningar på plan 3. Utställningarna på entréplan har fri entré och kräver ingen biljett eller att du bokar tid för besöket, däremot tillåts endast ett visst antal personer i hallarna på samma gång.
dunkerskulturhus.se kan du läsa mer om de aktuella utställningarna i huset. Och som vanligt kan du förstås fixa med alla dina kulturkorts-ärenden i biljettkassan under ordinarie öppettider.
Dunker bar och matsalar är öppet och följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. På dunkermatsalar.com kan du läsa mer om restaurangens öppettider.

Fredriksdal museer och trädgårdar
Från och med 1 april är Fredriksdal museer och trädgårdar öppet dagligen mellan klockan 10.00–18.00. Ordinarie entrépriser gäller, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till 18 år. Man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande besökare i byggnaderna. På fredriksdal.se kan du läsa mer om det som händer på Fredriksdal under våren och sommaren. Tänk på att alltid hålla tryggt avstånd till andra när du besöker Fredriksdal museer och trädgårdar. Förköp gärna din entrébiljett online på Helsingborgs kulturbutik för att undvika köbildning på plats i entrén. Biljetten visar du upp för entrévärdarna innan du går in på området.
Har du inte möjlighet att ta dig till Fredriksdal under våren kan du promenera över området i en digital rundtur. Surfa in på fredriksdal.se för att läsa mer om du hur går till väga för att besöka nästan hela Fredriksdal via nätet. Ett besök i mobilen, surfplattan eller datorn är tryggt och säkert.

Helsingborgs bibliotek
Från och med måndag 25 januari öppnar Helsingborgs bibliotek åter upp. Det går att komma åt bibliotekens boksamlingar på plats igen men det är fortsatt korta ärenden som gäller och det finns inga sittplatser inne i biblioteken. Däremot finns det tillgång till datorer, skrivare och scanner, utan handledning från personalen. Reglerna om att hålla minst två meters avstånd och maxantal för antalet besöker i varje lokal kvarstår. Biblioteken har också begränsad service, vilket innebär att det kan ta lite längre tid än vanligt att få hjälp. Som tidigare kan du också fortsatt använda bibliotekets digitala tjänster, som att reservera via nätet och hämta upp böckerna utanför biblioteket och är du 70 år eller äldre kan du även beställa hem böcker direkt till din dörr via Boken kommer. Stäm gärna av på bibliotekfh.se för mer information om vad som gäller på ditt områdesbibliotek.

Vad: Aktuella covid-19-restriktioner
När: Tills vidare
Var: Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar och Helsingborgs bibliotek

Lämna en kommentar