Äldst, yngst eller mittemellan?

PS
Paul Svensson

Under våren 2020 arrangerar Folkuniversitet Kunskapsklubben på Dunkers kulturhus. Det första tillfället gick av stapeln i början av mars och handlade om mat för kropp och själ. Tisdag 24 mars är det dags för det andra tillfället och den här gången tittar Kunskapsklubben närmre på hur din plats i syskonskaran formar din uppväxt och vilka beslut du gör i livet. Föreläsare är Elisabeth Schönbeck.

Är du en kreativ själ? Sitter du i en styrelse? Kanske har du varit med i något underhållningsprogram på tv? Eller känner du någon som är politiker och arbetar i regeringen? Har du någonsin funderat på din och andras plats i syskonskaran? Det finns tydliga bevis på att den formar livet och att besluten man tar är en effekt av att man antingen är äldst, yngst eller mittemellan.

Det menar i alla fall Elisabeth Schönbeck, som är beteendevetare och diplomerad småbarnspedagog, och som skrivit boken Äldst, yngst eller mittemellan. Det är en intressant tanke och något som de flesta nog kan relatera till på något vis. För visst brukar det väl vara så att familjens yngsta medlemmar oftast får friare tyglar och kan hänge sig åt mer kreativa sysslor medan de förstfödda i syskonskaran tar ett större ansvar. Det hänger klart ihop och tisdag 24 mars kommer Elisabeth Schönbeck till Dunkers kulturhus för att förklara det hela. Då kommer hon bland annat att berätta varför det är så många storasyskon i regeringen och varför det är mest småsyskon som ställer upp i underhållningsprogram som Idol.

Kunskapsklubben är ett samarrangemang med Folkuniversitet. Föreläsningen tar cirka 90 minuter och avslutas med ett gemensamt samtal om det aktuella ämnet. Passa på att ställa dina nyfikna frågor och hitta de där svaren du länge gått och funderat på. Är du personen som vänder upp och ner på Elisabeth Schönbecks beteendemodell? Du är kanske äldst i syskonskaran men ändå den där fria själen som finner tillfredsställelse med en gitarr i handen, trivs i lappade jeans och mår som bäst när du känner det gröna gräset mellan tårna.

Äldst, yngst, eller mittemellan på Dunkers kulturhus onsdag 24 mars klockan 18.00. Biljetter köper du på ticketmaster.se eller till fots på Dunkers kulturhus.

Vad: Kunskapsklubben – Äldst, yngst eller mittemellan
När: 24 mars 18.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 120 kronor med Kulturkortet, ordinarie entré 145 kronor

Lämna en kommentar