Ale Möller Trio spelar på Dunkers

HW
Henrik Wilhelmsson

Från jazz till grekisk folkmusik och vidare till egenkomponerad världsmusik. Det finns inte mycket inom musiken som Ale Möller inte kan hantera. Med Ale Möller Trio fortsätter en av Sveriges mest folkkära artister att utforska musiken på sitt eget unika sätt tillsammans med Mats Öberg och Olle Linder. I februari kommer trion till Dunkers för en lekfull spelning i vintermörkret. Med Kulturkortet får du 45 kronor rabatt på biljettpriset. Ale Möller Trios uppträdanden är lekfulla, de är på riktigt och varje show bjuder alltid på något nytt. Improviserad musik som liksom växer fram på scenen ur tonerna från bland annat flöjt, dragspel, keyboard, mandola, trumpet, olika sorters slagverk och allt annat som låter. När tre musikgenier möts kan det inte bli annat än ett musikaliskt fyrverkeri i artisternas eget unika musiklandskap.

Ale Möller är karismatisk, en sann underhållare och precis vad vintertrötta helsingborgare är i behov av när februarikylan håller Helsingborg i schack. Han har vunnit två prestigefyllda Grammis samt en uppsjö av musikstipendier. Något som vittnar om kvalitén i musiken som Ale producerar och skapar. På scen ackompanjeras Ale utav Mats Öberg och Olle Linder. Båda är erkänt skickliga och kritikerrosade improvisationsmusiker. Mats Öberg, pianist och kompositör, har skapat musik sedan barnsben på sjuttiotalet och har dessutom spelat tillsammans med Frank Zappa och en rad andra stora stjärnor. Olle Linder är heller ingen duvunge och något av en virtuos på slagverk där latinamerikanska toner hör till favoriterna.

Vad kan du då förvänta dig utav showen på Dunkers om du inte känner till trion sedan tidigare? Självklart en härlig kväll där såväl glädjen som nyfikenheten från Ale, Mats och Olle spelar en nästan lika stor roll som musiken. En omgång glad musik, med en nypa fräsch galenskap, får väntan på våren att kännas något varmare.

Biljetter köper du i sedvanlig ordning på Ticketmaster.se eller till fots via Dunkers kulturhus. Passa på medan det fortfarande finns biljetter kvar!

Vad: Ale Möller Trio När: 1 februari klockan 19.00 Var: Dunkers kulturhus, Konsertsalen Pris: 230 kr med Kulturkortet, ordinarie pris 275 kr