Allsång på Sofiero

PS
Paul Svensson
Allsang

Sofiero inleder sommarens konsertsäsong med en härlig allsång lördag 8 juni. Vid tillfället står Rickard Söderberg vid mikrofonen och håller igång publiken på den kungliga fotbollsplanen. Konserten börjar klockan 17.00 och med Kulturkortet får du rabatt på biljettpriset.

Nu är det sommar och som vi alla har längtat efter årets bästa tid. Inled sommaren på Sofiero och stäm upp i allsång när Rickard Söderberg gästar Helsingborgs kungligaste plats. En plats som just nu är otroligt vacker i sin försommargrönska. Med på scenen har Rickard också Helsingborgs symfoniorkester och den danske dirigenten Philip Faber.

Behöver du kunna sjunga bra för att vara med? Självklart inte. I allsång handlar det mer om att stämma upp tillsammans med alla andra än att vara den ledande vokalisten. Rickard har satt samman ett somrigt program för kvällen och bjuder bland annat på valda stycken ur Carmen, älskade favoriter från Georg Riedels Astrid Lindgren-låda och ett par svenska klassiker.

Med Kulturkortet betalar du endast 355 kronor för en helkväll med sång och sommar på Sofiero.  I konsertbiljetten inkluderas även inträde till Sofiero slott och slottsträdgård under ordinarie öppettider. Parkering finns i anknytning till slottsparken och kostar 60 kronor. Det finns också bra bussförbindelser från centrala Helsingborg som stannar precis utanför Sofiero. Allsång på Sofiero pågår mellan klockan 17.00–19.00. Insläppet drar igång redan vid 16.00. Biljetter köper du digitalt via Sofieros webbplats.

Notera att det råder väskförbud under konserten. Polisen har fattat beslut om ett totalt väskförbud för större evenemang. Sofiero har valt att sätta säkerheten för sin publik först, vilket betyder att det råder totalt väskförbud under själva konserten. Förbudet gäller för alla typer av väskor, även mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar. Skötväska och medicinväska går bra att ha med in.

Vad: allsång på Sofiero
När: 8 juni 17.00–19.00
Var: Sofiero, kungliga fotbollsplanen
Entré: ordinarie pris 375 kronor, med Kulturkortet 355 kronor, ungdom 12–17 år 195 kronor, barn 2–11 år 50 kronor

Foto: Karin Törnblom