Alvin vägrar pussas på bibblan

TE
Tommy Esbjörnsson

Lördagskul
Helsingborgs stadsbibliotek, Kulan
Hösten 2019

Nu startar höstens Lördagskul. Det blir hemlösa hundar, skrotmusik, en hattlös björn, virkade drömmar, sing-a-long och pussvägran. Och så möter vi björnen Nasse i klassikern Nasse hittar en stol.
Lördagskul innebär fri entré, men man måste hämta en biljett vid lånedisken på Stadsbiblioteket. Samtliga föreställningar börjar 14.00.

Janni hittar hem
med Glada Hund/Apolonia. Om den hemlösa hunden Janni i sitt sökande efter en familj. Längs sin väg möter hen tokiga, roliga karaktärer som framställs via bubblande musik, teater, illustrationer rörelser och berättande. 2-5 år.
5 oktober

Skrot-trix, tips och spel
Musikgruppen SKROT visar olika roliga och konstiga instrumentuppfinningar som de gjort själva och spelar på dem. Det ges också tips på vad du kan prova att göra hemma. 3-10 år.
12 oktober

Jag vill ha min hatt!
med Obanteatern. Efter en prisbelönt bok av Jon Klassen.
Två vänner kommer in på scenen för att entusiastiskt berätta historien om björnen som vill ha sin hatt. Den ene av dem är lite mer begåvad än den andre… 4-10 år.
19 oktober

Sagodrömmar
med Sagofen Isadora. Sagodrömmar handlar om att sova och drömma. Sagofen Isadora ska gå och lägga sig men först måste hon prata med pappa som inte är hemma. Han har skickat ett paket till henne. Ett paket med virkade drömmar. Sådana som dröms på natten. Men det är en mardröm med i paketet. Vad händer om Isadora drömmer den drömmen? 3-5 år.
26 oktober

Nasse hittar en stol
med Teater Trampolin. Björnen Nasse ser något han aldrig sett förut. En stol! Men vad är en stol? Vad skall man med en sådan till? Vi undersöker tillsammans med publiken vad stolen är för något och hur man kan och ska göra med den. 3-6 år.
9 november

Tralla med Anders
I en interaktiv och rolig familjeföreställning får barn och vuxna sjunga tillsammans med folkmusikern Anders Larsson, göra olika rörelser och lära sig mer om kroppen, sången och hur man hittar sin egen röst. Det blir en lekfull sångverkstad för stora och små med mycket glädje och skratt. För att ha roligt i sång behöver barnen lära känna sin röst och sitt sångläge. Kan en 5-åring sjunga bas? Kan en 3-åring låta som en näktergal? Kan man sjunga både när man andas in och ut? Är musik ett måste för alla barn? Ja, ja och åter ja. Varmt välkomna till en lekfull sångstund med Anders. 1-5 år.
16 november

Mera kompis
Alvin har nu börjat skolan och där finns Rosa också. Alvin är söt, tycker Rosa och hon vill gärna pussa på honom, men han vill bara pussa på sin trombon. Musiken visar vägen i denna lilla kärlekshistoria som också handlar om att lära sig spela – för att kanske få spela tillsammans med andra… 5-8 år.
23 november

Välkommen in
med Lilla vilda teatern. Äntligen är det Matildas och Nallens speciella dag! De ska ha kul och bygga en koja, bara de två tillsammans. Plötsligt plingar det på dörren och någon behöver komma in. Ska de öppna? Hur blir det då med deras egen dag? Välkommen in är en mjuk och rolig musikteaterföreställning för små barn. En liten magisk historia om att ta emot varandra och göra plats för alla. 1-4 år
30 november

Bilden ovan: Obanteaterns Tomas Fingal och Magnus Ödéhn i Jag vill ha min hatt

Lämna en kommentar