Andra bullar med brödbakning på Fredriksdal

Fideli Österström

Vi kan med glädje meddela att Fredriksdal museer och trädgårdar åter anordnar den populära brödbakningskursen, som gjorde stor succé förra säsongen. Det blir en fullmatad heldagskurs med fokus på surdegsbakning, smakrika kryddor och grönsaker som passar att baka in i brödet. Skriv upp 7 mars i kalendern och börja ladda för bakningen.

Surdeg, de senaste årens kanske hippaste och mest haussade ingrediens i dagens bröd. Det är en jäsningsprodukt som har skapat hotell, höjt brödets status och fostrat bagare i var och vartannat hushåll. Surdeg är gott och gör helt enkelt brödet godare samtidigt som konsistensen vinner över vilket annat bröd som helst. Har du inte provat än, eller kanske är du redan en entusiast som inte kan få nog och vill lära dig med? Nu kan du som kulturkortare gå brödbakningskursen för hela 205 kronor mindre än alla andra.

Du kan se fram emot en dag där din inre kreativitet får ta plats och möten med nya människor berikar, samtidigt som din kunskapsbank kring surdeg, bakning och smaker fylls på. Kursen inleds med bröd- och sädesslaghistoria och därefter är det dags att knåda. Det blir en innehållsfylld och smakrik kurs som förhoppningsvis kan ge dig tips du tidigare inte hade koll på.

Från kursen får du med dig en spännande receptsamling, egen surdegsstart och ditt alldeles egenlagade stenugnsbakade bröd.

I kursen ingår en god matig vegetarisk sallad med nybakat bröd.

Anmäl dig här: fredriksdalspraktikan@helsingborg.se

Vad: Brödbakningskurs
När: 7 mars klockan 10.00-16.00
Var: I herrgårdens norra flygel på Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: 1200 kronor och med kulturkortet 995 kronor.

Lämna en kommentar