Angela Hewitt fyller Helsingborg med musik av Bach, Chopin, Mozart och Couperin

TE
Tommy Esbjörnsson

Angela Hewitt har länge inspirerat pianister världen över med sina tolkningar av världens genom tiderna mest kända kompositörer. Hennes sätt att spela inspirerar många och gör att de flesta skulle vilja se hennes spelande live, vilket man i Helsingborg nu har fått chansen till att göra den 29 augusti.

Helsingborgs pianointresserade har väntat på att få lyssna till Angela Hewitts tolkningar av några av världens mest berömda kompositörer genom tiderna, bland annat Bach och Chopin. Hewitt väljer att spela i ett varierat program i övrigt, med fokus på 1700-talet.

 Startskottet för karriären var vinsten 1985 vid Hewitt Toronto International Bach Piano Competition. Med åren har hon blivit mest känd för sina tolkningar av Bachs musik vilket visades tydligt när hon som första kvinna fick priset City of Leipzig Bach Medal år 2020. Innan dess vann hon bland annat Juna Award för årets bästa klassiska album hela fyra gånger år 1999, 2002, 2005 och 2015

 Det finns fortfarande några få biljetter kvar till att vara med på Angelas kväll i konserthuset. För er som hellre skulle vilja lyssna på andra pianisters finns det tre stycken pianister till som spelar upp sin musik här i Helsingborg; Olga Kern från Ryssland den 26 augusti, Javier Perianes från Spanien den 27 augusti och Kate Liu från USA den 28 augusti.

Text: Cedra Cederbonds – Spektra Media

Texten är skriven av Spektra Medias unga redaktion, där ett gäng sommarpraktikanter har som uppgift att skildra kulturlivet i Helsingborg ur ett ungt perspektiv sommaren 2021.

Lämna en kommentar