Anna och Mats – relationsdrama på Stadsteatern

HW
Henrik Wilhelmsson

Vad gör man när man inte hittar fram till varandra längre? När pirret är borta och utbytt mot, ja vadå? Ensamhet i tvåsamhet? Nu spelas relationsdramat ”Anna och Mats bor inte här längre” på Helsingborgs stadsteater och du har 70 kronors rabatt på biljetten.

Igenkänningsfaktorn kommer nog infinna sig hos många efter att ha sett denna pjäs som regisseras för tredje gången av Christian Tomner. I Helsingborgs stadsteaters uppsättning har relationsdramat delvis fått en ny fått en ny skepnad då första akten är nyskriven. Helena von Zweigbergk, som skrivit romanerna pjäsen baseras på; Ur vulkanens mun och Anna och Mats bor inte här längre, har på nytt satt sig med karaktärerna.

– Jag fick kliva in i Anna och Mats värld igen och det har varit väldigt roligt. Jag tycker mycket om dem även om de är extremt jobbiga! Ju mer tid jag ägnar åt dem, desto tydligare blir deras kärlek, trots allt. Att de bara inte vet hur de ska hantera den. Det är så sorgligt, säger Helena von Zweigbergk.

Helena von Zweigbergk är dessutom aktuell som gäst i Samtal på Dunkers den 10 mars 14:00. 

– Idag handlar mycket om relationer och hur vi förväntas kunna hantera dem. Allt ifrån dokusåpor till Dr. Phil. Att ha det bra tillsammans är högsta status, något att skryta om på Facebook, ”kolla mig och min sköna familj”. Att ha det dåligt är pinsamt. Därför måste vi våga prata om det, säger Helena von Zweigbergk.

Så ta en kulturtantsvän (varför inte partnern) under armen och njut av säkert skådespeleri, dramat och känslorna!

Pris: ordinarie 280 kronor, med kulturkort 210 kronor.

Boka biljett och läs mer på Helsingborg stadsteaters hemsida.