#ArtStreetHbg 2019

ML
Max Lennartsson

Sommar och sol och vi har färg från i fjol, på vägg och fasad, nu blir det ny kavalkad, av färg och form, känner du peppen? Den är enorm! #ArtStreetHbg, 15 – 21 juli, är tillbaka med nya artister, nya platser och nya aktiviteter för stora och små.

Precis som tidigare år blandas långväga förmågor med mer lokalt förankrade konstnärer. Längst reser Vera Primavera, från Ecuador, för att sätta färg på en vägg på Kommissgatan 4. Primavera är en frisk fläkt som gjort det till sitt uppdrag att återta kvinnor i stadsbilden. Hon har reagerat på hur sexualiserade kvinnor är och vill därför bidra till jämställdhetsdebatten genom sina konstverk av starka, feminina och lite mystiska kvinnor.

I år kommer det ytterligare en artist från den amerikanska kontinenten, nämligen amerikanskan Amy Sol. Sol, som har koreanska rötter, målar även hon ofta kvinnor men väljer ett annat angreppssätt. Amy målar med mjuka former och dova toner när hon breder ut en bild av kvinnor i naturmiljö och ofta med något djur i fonden eller som kvinnan interagerar med. Det är tydligt att hon inspireras av sitt asiatiska arv. Amy Sol målar på Övre Holländaregatan, intill Sjöcronaplatsen.

De Helsingborgsbaserade förmågorna är i år Tobias Kühl och Christoffer Ernheholm. De båda har olika konstnärsstilar och är inriktade på olika typer av street art. Tobias målar väldigt grafiska, nästintill tecknade, verk med en stor portion fantasi och en gnutta humor. Erneholm målar å sin sida symmetriska och visuella verk och därför har han fått i uppdrag att ta sig an en trappsmyckning. Ernheholm har ögat för att göra optiska illusioner. De båda är väldigt spännande i årets festival!

Måla själv, fördjupa din kunskap, lär och nätverka

Precis som tidigare är #ArtStreetHbg baserade i stadsparken där det bjuds in till häng, workshops, filmvisningar, debatter och mycket mer. Bland annat kan du delta i en stencil- och mosaikworkshop, se street art-filmer och debattera gatukonstens varande i den offentliga stadsbilden. Eller bara kom och häng med #ArtStreetHbg-gänget.

Mer information om festivalen och hela programmet hittar du på artstreethbg.se.

Vad? #ArtStreetHbg, gatukonstfestival

När? 15 – 21 juli, se tider för varje dag på deras webb

Var? På Söder och i Stadsparken

Gratis!

Lämna en kommentar