Arvida Byström och Julia Lindemalm snackar foto

PS
Paul Svensson
Snackafoto

Gillar du att fotografera och att lyssna på när duktiga fotografer pratar om att fotografera? Då ska du inte missa när Arvida Byström och Julia Lindemalm strålar samman på Dunkers kulturhus fredag 5 april klockan 12.00 för att snacka om just foto. Samtalet leds av Niclas Östlind.

De rör sig inom två helt olika områden, fotograferna och konstnärerna Arvida Byström och Julia Lindemalm. Julias bildvärld utgår från djurens perspektiv och hur vi människor behandlar dem medan Arvida utforskar femininitet, identitet, sex och teknologi. I det här debattsamtalet delar de med sig av sina erfarenheter och olikheter men också det gemensamma intresset för att fotografera, vad det betyder för dem och drivkraften bakom deras arbete och passion.

Samtalet leds av Niclas Östlund, fil. dr. i fotografi, kurator och författare. Han är specialiserad på fotografi, samtidskonst och historiografi. Niclas undervisar även på mastersprogrammet i fotografi vid HDK-Valand. Han är medlem i fakultetsstyrelsen för den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet och sitter i högskolestyrelsen för Konstfack i Stockholm.

Just nu kan du också se mer av Julia Lindemalms fotografier på Dunkers kulturhus i utställningen De andra. Här reflekterar hon över människans förhållande till naturen och de vilda varelser som vi delar planeten med. Utställningen hittar du på tredje våningen i kulturhuset. Utställningen ingår i ordinarie dagsentré.

Arvida Byström ställer ut på Dunkers kulturhus från och med 4 april. Då blir det både lite obehagligt och lekfullt om kroppen i Cut the cake. Det här är Arvidas första stora soloutställning i Sverige.
Arvida Byström är en multidisciplinär konstnär som använder hyperfeminin estetik och utställningen på Dunkers kulturhus kombinerar hennes senaste fem projekt och blir den största i sitt slag.

Snacka foto tar plats i atriet på Dunkers kulturhus. Entré till samtalet är 150 kronor och då ingår också entré till alla utställningar i huset. Med Kulturkortet betalar du endast 50 kronor för det 75 minuter långa samtalet och har förstås som alltid fri entré till alla utställningar under ditt besök. Biljetter köper du antingen på plats i entrén på kulturhuset eller online via hbgkulturbutik.se

Vad: Snacka foto med Arvida Byström och Julia Lindemalm
När: 5 april 12.00–13.15
Var: Dunkers kulturhus, atriet
Entré: ordinarie 150 kronor, med Kulturkortet 50 kronor