AW och konsert i skön kombo

Är det inte på tiden att du och gänget tar en AW? Och kanske göra det lite mer speciellt än en ”vanlig” AW? Konserthusets populära After Work-konserter garanterar njutning för öronen, smaklökarna och inte minst samtalsämnen ni kanske inte brukar vara inne på. Jean Sibelius Symfoni nr 2, exempelvis.

Låt er svepas med av Helsingborgs symfoniorkesters framförande av kända verk där ni får en introduktion till den klassiska musiken. Vad ligger bakom ett verk? Varför skrevs det och vad ska man lyssna lite extra efter? Vem kunde tro det kan vara utbildande att gå på AW? Före eller efter konserten finns det möjlighet att ta ett glas vin och äta gott.

Onsdagens konsert den 17 oktober bjuder på Jean Sibelius mest populära symfoni, den andra i ordningen. Om den sa han själv ”Min andra symfoni är en bekännelse av själen”. Den fick blandad kritik efter uruppförandet 1902. Vissa menade att den var en fantastisk symfoni om Finlands väg mot självstyre (som på den tiden fortfarande var under Rysslands styre) och att den var den enda symfonin som någorlunda närmade sig Beethovens symfonier. Någon tyckte den var vulgär och tydde på självupptagenhet.

Vad kommer ni tycka? Lät den som en själs bekännelse? Finns bara ett sätt att ta reda på det, använd era Kulturkort och gå på AW-konsert till rabatterat pris.

Biljetter: ordinarie 150 kronor, med Kulturkort 127 kronor (15 % rabatt)

Köp biljetter och läs mer på Helsingborgs konserthus hemsida.

Lämna en kommentar