Barnbarnsbio

TE
Tommy Esbjörnsson

I dessa de pyttiga datorskärmarnas tid är det dags att ta ditt barnbarn på riktig bio, med stor duk och bra ljud. Röda Kvarn har en höst full av filmer för olika åldrar och dessutom två speciella premiärkalas.

Premiärkalasen innebär att man sätter guldkant på biobesöket med röd matta, hög hatt, en titt bakom kulisserna på biografen och gratis popcorn till alla barn. På ett premiärkalas ser det för övrigt ut så här
15.00 – 15.45 Löpande rundturer i maskinrum i smågrupper.
16.00 Filmen startar

Höstens två premiärkalas är Fåret Shaun: Farmageddon 4/10 och Arne alligator 8/11.

Nedan kan du läsa om höstens filmer för stora och små barn och knattefilm för de yngsta, från ca 2 år. Filmerna går oftast flera helger från premiärdatum. Under vecka 44 och jullovet visas extra mycket barnfilm. Tider och biljetter släpps löpande hela hösten.

5/10 Fåret Shaun: Farmageddon (Premiärkalas 4/10)
Fåret Shaun är tillbaka med ett nytt äventyr. Den här gången kraschlandar en utomjording på gården och fåret Shaun tar på sig uppgiften att se till att den kommer hem igen innan en ondskefull organisation kan fånga den.

10/10 Mullvadens nya äventyr
Den glada lilla mullvaden är tillbaka igen!
Tillsammans med sina vänner lever han ett harmoniskt liv mitt i skogen. Med ett stort hjärta och medkänsla för de andra djuren tar hans nyfikenhet och livsglädje oss med på en massa påhittiga upptåg.
Filmen är en del i knattebioprogrammet för de yngsta biobesökare, cirka 2 – 3 år.
Längd: 44 min.

9/11 Arne alligator (Premiärkalas 8/11)
YouTube-stjärnan Arne Alligator tar steget till bioduken med sina populäraste animerade musikvideor och bjuder in barn och vuxna att sjunga med i låtarna och se till att taket lyfter i salongerna. Vi får även följa med Arne på äventyr i verkligheten.
Filmen är en del i knattebioprogrammet för de yngsta biobesökare, cirka 2 – 3 år.
Längd: 40 min

14/12 Snipp, snapp, snut och tråkmånsarna 
I en färgstark fantasivärld bor de busiga vännerna Snipp, Snapp och Snut. De lever ett härligt liv bland träd fulla med bullar och ballonger. Men där bor även de fyrkantiga Tråkmånsarna, som vill förbjuda allt som är kul. Animerat
Filmen är en del i knattebioprogrammet för de yngsta biobesökare, cirka 2 – 3 år.
Längd: 30 min

25/12 Frost 2 
Äntligen får vi möta Elsa och Anna igen! Den här gången ger de sig iväg från Arendal på en äventyrlig resa för att ta reda på mer om sitt förflutna, som visar sig vara fyllt av mysterier.
Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret hotar hennes kungarike.
Tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en farlig men häpnadsväckande resa.
I Frost var Elsa rädd för att hennes krafter var för mycket för världen. I Frost 2 får hon hoppas att de är tillräckliga. Animerat.

Läs mer om premiärkalasen och barnfilmerna.

Om kulturkortsrabatter läser du på sidan för respektive filmföreställning, på Röda Kvarns webbplats.

Lämna en kommentar