Barnbio hela julen på Kvarnen

HW
Henrik Wilhelmsson

Röda Kvarn har satt ihop ett finfint bioprogram för barn (och vuxna) i jul. Och krypa upp i sköna fåtöljer, mumsa ekologiskt godis och se en film i biomörkret är väl bland det mysigaste man kan göra ihop. Med Kulturkortet har du 10 kronors rabatt på barnfilmerna i jul så passa på att överraska där hemma nu när dessa filmer visas:

Rädda tomten: De äldre killarna på barnhemmet tycker Julius är barnslig och föreståndarens gullegris och de ger honom tjuvnyp när helst de kommer åt. Men så sker något märkligt och Julius hamnar helt plötsligt i en magisk vintrig parallellvärld med julbockar, marsipangrisar, julänglar och tomtenissar. Tomten är borta, julen är i fara.

Bamse och Häxans dotter: Krösus Sork finner guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus – men för att göra det måste man vara sams.

Pettson och Findus – Juligheter: Ny film med älskade Petsson och Findus! Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Snart har de ätit upp all mat och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin! 

Molly Monster och äggmysteriet: Molly Monster bor med sin mamma och pappa och leker som vanligt med sin kompis Edison när mamman plötsligt en dag kläcker ett ägg. Edison blir svartsjuk och tycker att Molly bryr sig alldeles för mycket om ägget. När det är dags för mamma och pappa att åka till Äggön för att kläcka ägget får inte Molly följa med. Hon är för liten!

Mamma Mu och kråkan: Mamma Mu är en alldeles ovanlig ko – hon vill lära sig dyka, dansa balett och allt annat som verkar kul. När hon träffar Kråkan är lyckan total, det är ju så mycket roligare när man är två. Men det finns en hake; Kråkan vill inte vara vän med en ko, särskilt inte en så konstig ko.

I vår kalender ser du när filmerna spelas. Mer info och biljetter hittar du även på Röda Kvarns hemsida. Där kan du även boka biljetter till Kulturkortspriset. Använd koden: KK. Du kan även köpa till Kulturkortspris i kassan på Röda Kvarn, ta med ditt kulturkort bara.