Barnens Mikaeli marknad

PS
Paul Svensson
Barnmikaeli

Om du trodde att Mikaeli marknad bara är för vuxna är det hög tid att tänka om. Under marknadsdagen finns det nästan hur mycket som helst att göra för museets yngre besökare och även för små och stora tillsammans. Det är alltid fri entré för barn och unga till och med 18 år och för dig med Kulturkortet.

Bortom krispig grönkål och trädgårdskunskap väntar en uppsjö med roliga aktiviteter och mumsigt god mat för barn och unga på årets upplaga av Mikaeli marknad. På marknadsdagen varvas det friskt med skojigheter som att hoppa i halmen och hälsa på de söta lantrasdjuren med mer praktiskt som att gräva fram fossiler och prova på att karda och färga ull med gammaldags tekniker. Man håller också öppet i en skaparverkstad där små och stora tillsammans kan skapa fantasifulla pappersblomster och på stora gräsmattan i stadskvarteret går det bland annat att göra vindsnurror av återbruk och naturens material. Perfekt för en blåsig stad som Helsingborg.

En dag för god mat
Under dagen lär heller ingen unge gå hungrig. På plats finns det mängder med matkreatörer som säljer barnens favoriter som grillade hamburgare, kokt korv med bröd och frasiga våfflor med sylt och grädde. Det vankas också härligt sött i form av äppelkaka, småkakor och goda karameller i strut efter recept från förr.

Lekar från förr
Energin förvaltas sedan på bäst sätt genom att upptäcka marknadens stora utbud med en uppsjö av gamla tiders lekar och spel. Aktiviteter som vid en första modern anblick kan verka lite knasiga men som vid en närmare granskning blir svåra att slita sig från. Både små och stora barn kan fördriva tiden med kul- och ringspel, dragkamp, medeltida värdshuslekar och klassiska marknadsnöjen. På plats den här dagen går det också att åka en tur över museiområdet med häst och vagn.

Som alltid är det också fritt blås i lekområdet Trollskogen. Här kan barn med bus och spring i benen leka, balansera, klättra i spindelnät och hoppa över stock och sten hela dagen lång.

Mikaeli marknad arrangeras söndag 29 september mellan klockan 10.00–17.00. För vuxna är ordinarie entré 175 kronor medan barn och unga till och med 18 år har fri entré.
fredriksdal.se hittar du komplett program samt aktiviteter och kan planera dagen för alla i familjen, oavsett ålder.

Vad: Mikaeli marknad
När: 29 september 10.00–17.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: 175 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till och med 18 år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev