Barnens visioner visar framtidens Helsingborg

PS
Paul Svensson

Framtiden hör barnen till. Men hur ser egentligen den där framtiden ut enligt Helsingborgs yngsta invånare? Det kan man få se på Dunkers kulturhus i utställningen Barnens H22. Här låter man barnen ta plats med sina visioner, tankar och idéer om framtidens stad.

Tanken med Barnens H22 är att låta barnen få komma till tals och visa vad de vill prioritera i stadsutvecklingen utifrån stadens utmaningar. Totalt har elva skolor i Helsingborg varit med och tagit fram underlaget som visas i Klintmans hörna i På gränsen på Dunkers kulturhus. Barnens visioner och fantasier har mynnat ut i skulpturer, färg och form.

I en klassisk gestaltad miljö och med nutidsdokumentation i form av fotografier får besökare en inblick i barnens bästa platser. Utställningen är gjord i samma produktionskvalité som husets övriga utställningar. Barnens H22 visas till och med 3 juli och är ett samarbete mellan Dunkers kulturhus och skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg.

Barnens H22 är en del av kampanjen Låt kulturen visa vägen under H22 City Expo. Läs mer om alla programpunkter på H22 City Expo-webbplatsen. Ta del av kulturen i sociala medier via #h22kultur och #h22culture

Vad: framtidens Helsingborg
Var: Dunkers kulturhus i Klintmans hörna i På gränsen
När: 28 maj–3 juli
Entré: fri entré

Lämna en kommentar