Bästa Festivalen på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Sveriges största konstfestival för barn och unga kommer till Dunkers kulturhus lördag 28 oktober. Den här dagen leder konstnär Karin Frennesson Westblad två workshops på temat små och stora saker i utställningen Under hökens vingar kom. Fri entré för vuxen i barns sällskap.

Vad sägs om två timmar kreativt skapande för dig och ditt barn, barnbarn eller någon annans barn? Om det här låter intressant ska ni inte missa Bästa Festivalen som kommer till Dunkers kulturhus lördag 28 oktober. Konstnär Karin Frennesson Westblad är på plats och håller i den kreativa taktpinnen i två workshops där temat är små och stora saker. Den första workshopen pågår mellan 10.30–12.30 och den andra mellan 13.00–15.00. Barn och vuxna pysslar tillsammans under två timmar. Vad ni kommer att skapa är fortfarande lite hemligt. Kanske kommer det att vara kopplat till Karins intresse för FN:s globala mål för hållbar utveckling … eller något helt annat.

Sveriges största konstfestival för barn och unga
Bästa Festivalen är en del av Bästa Biennalen. Under två veckor arrangeras festivalen på flera platser i Sverige. Det rör sig om nästan 100 platser med olika arrangemang på temat konst där barn och unga skapar tillsammans med konstnärer och pedagoger. I dagsläget genomförs festivalen vartannat år.

Fri entré för vuxen i barns sällskap
Ordinarie entré till utställningen är egentligen 100 kronor för vuxen, fri entré med Kulturkortet. Den här dagen har du som vuxen möjlighet att ta del av utställningen gratis om du är i ett eller flera barns sällskap. Under hökens vingar kom! – en konst(ig) utställning för barn och vuxna visar konst i olika former. Här finns något för syskonen som är små, för barn som inte är lika små och för mamma och pappa och för deras föräldrar. Ja, för alla i familjen helt enkelt.

Vad: Bästa Festivalen
När: 28 oktober 10.30–12.30 och 13.00–15.00
Var: Dunkers kulturhus, entréplan
Entré: fri entré för vuxen i barns sällskap

Foto: Det Stora Perspektivet