search error_outline

Bea Szenfeld i Kulturtantens podcast

HW
Henrik Wilhelmsson

Kulturtantens podcast är vår röst i den digitala etern, en öronöppnare för kulturen i Helsingborg. Varje avsnitt är en ny intervju med en aktuell kulturpersonlighet. Vi blandar med personer från den offentligt ägda kulturen och andra personer i ropet.

I den senaste podden träffar vi Bea Szenfeld några dagar innan vernissagen av ArtCouture – I huvudet på Bea Szenfeld som visas på Dunkers fram till 30 augusti 2015. Det blir ett samtal kring det som snurrar runt i Bea Szenfelds huvud. Allt från inspiration och hur hon arbetar till Lady Gaga och hennes tid hos modeskaparen Stella McCartney. Och givetvis om hennes stora kärlek till papper som hon älskar att skapa med.

Bea Szenfeld är en av Sveriges främsta modeskapare och trendsättare. Hon började sin karriär på Tillskärarakademin i Göteborg och Beckmans designskola i början av 2000-talet, blev känd genom TV-programmet Fashion House, där hon vann en praktikplats hos modeskaparen Stella McCartney i London. Hon är född i Polen 1972 och växte upp med sin mamma och sin mormor som var chefssömmerska på en fabrik. När hon var 10 år flyttade hon till Sverige med sin mamma. 

Våren och sommaren 2015 visas hela hennes konstnärskap och enorma kreativitet i ett sammanhang på Dunkers – sagolika kreationer i gränslandet mellan mode, design och konst!

Du kan lyssna här ovan, med din podcast-app, på Podbean, och via iTunes.

Vi som har gjort avsnittet heter Viveka Nilsson och Mikael Rudesjö.