Besök 1972-lägenheten på Drottninghög

PS
Paul Svensson

Innovationsprojektet 72 på H22 blev en framgång för Helsingborgs stad under stadsmässan H22 City Expo. Lördag 16 september passar man på att öppna dörren till lägenheten ännu en gång. Lägenheten är ett fantastiskt sätt att besöka historien och samtidigt fundera över samtiden, men det är också ett paradis för alla som gillar inredning, formgivning och retrodesign från 1970-talet. Det är fri entré för alla.

Det var svunna tider som vann kampen om besökarnas intresse under Helsingborgs innovationsmässa H22 City Expo. Lägenhetsmuseet, som skapats tillsammans med tidigare boende och boende på Drottninghög i Helsingborg, håller öppet mellan klockan 11.00–17.00 lördag 16 september.

En utställning du får lov att röra
Lägenheten är utrustad med tidsenliga tapeter, nybonat parkettgolv, ryamattor och en tv med två kanaler. Här finns inga montrar och inga skyltar med information om att man inte får lov att röra utställningsobjekten. Här befinner man sig mitt i historien och får lov att vila en stund i soffan, bläddra i fotoalbumen, läsa tidningen, kika i köksskåpen eller samtala kring köksbordet med andra tidsresenärer.

Lägenheten finns på Grönkullagatan 43 C i Helsingborg. Man hälsar både gamla och nya besökare välkomna att koppla ner från framtiden för att återhämta sig i ett färgglatt förr.

Vad: 1970-talet är tillbaka
Var: Grönkullagatan 43 C, Helsingborg
När: 16 september 11.00–17.00
Entré: fri entré