Besök ett vetefält mitt i Helsingborg

PS
Paul Svensson

Konstnären Daniel Segerberg är en av Sveriges mest erfarna konstnärer när det kommer till utställningar som involverar invånare och som på samma gång skapar konstnärlig verkshöjd. Under H22 City Expo är han aktuell med utställningen och det levande konstverket Från ax till limpa. Utställningen består av ett vetefält i Oceanhamnen i Helsingborg och visas i all sin prakt hela sommaren.

Från ax till limpa tog sin början redan i mars när Daniel sådde fröna till det vetefält som nu står på plats och vajar i vinden på piren i Oceanhamnen. Projektet är cirkulärt, osar framtid och uppmuntrar stadens invånare till involvering. Tanken är att när vetet skördas i september ska det bli till öl eller pizzadeg hos lokala aktörer i staden.

Odla i stadsmiljö
Med Från ax till limpa lyfter Daniel Segerberg också den viktiga frågan om förlorad åkermark. När städer växer och expanderar försvinner mark som tidigare använts till att odla. Hur bemöter vi och föder ett växande invånarantal? I framtiden måste vi tänka om och lösningen är förstås att använda ytor i staden till att odla på – åkermark återförs helt enkelt till staden.

Från ax till limpa är en del av kampanjen Låt kulturen visa vägen under H22 City Expo. Läs mer om alla programpunkter på H22 City Expo-webbplatsen. Ta del av kulturen i sociala medier via #h22kultur och #h22culture

Vad: från vete till öl och pizzadeg
Var: Oceanhamnen
När: fältet står i all sin prakt under hela H22 City Expo
Entré: fri entré

Lämna en kommentar