Besök Trine Søndergaards nya utställning digitalt

PS
Paul Svensson

I tider av omställning tänker Dunkers kulturhus om och öppnar upp sin senaste utställning digitalt. Från hemmets trygga och säkra vrå kan du nu njuta av Trine Søndergaards stillsamma och poetiska fotografier direkt i mobilen och på datorn. I den virtuella utställningshallen får du till och med träffa Trine Søndergaard själv där hon berättar mer om sina fotografier via förinspelade filmklipp. Den digitala utställningens visas till och med 14 maj.

Allt var färdigt och Trines Søndergaards fotografier väntade bara på besökarna som skulle komma till Dunkers kulturhus och betrakta minnets landskap och speglingar. Men covid-19 och Folkhälsomyndighetens nya restriktioner ville annat, vilket inte gjorde det möjligt för Dunkers kulturhus att ha öppet som planerat. Lösningen blev en digital version av utställningen WORKS, som kommer att finnas på Dunkers kulturhus webbplats under hela december och januari.

Det är precis vad vi behöver i dagsläget. Med ett enkelt tryck på en länk kastas du raskt in i en ljus utställningshall i ditt webbfönster. Här är du ensam med Trines fotografier och dina egna tankar får gott om utrymme att reflektera över vad dina ögon och ditt hjärta ser. Det är smidigt att navigera omkring i utställningshallen och det fungerar precis lika bra med mus via datorn eller pekskärm om du använder en mobil eller surfplatta. Utställningen är den hittills största presentationen av Trine Søndergaards konstnärskap. Tidigare har hon ställt ut i Köpenhamn, Paris, New York och på Silver Street Studios i Houston.

Totalt visas ungefär 130 fotografier och på vissa av installationerna kan du även träffa Trine, som berättar mer om de utvalda bilderna i förinspelade filmklipp. Och det ska sägas att filmklippen är riktigt matiga och Trine ges gott om tid att förklara tanken bakom sitt konstnärskap och budskapet hon vill förmedla.

Enligt Trine är grunden för hennes fotografier en saklig och dokumentär hållning. De handlar om det inre, tysta rummet men också om kvinnors viktiga roll genom historien. Som konstnär ger hon det vardagliga och högtidliga lika stort utrymme genom ett poetiskt flöde i berättandet. I WORKS visas fotografiska verk från perioden 2005–2020. Utställningen är producerad i samarbete med Göteborgs konstmuseum. Den digitala varianten av utställningen är gratis att besöka och du hittar den här: Trine Søndergaards WORK online.

Vad: Trine Søndergaards WORKS via nätet
När: Visas till och med 14 maj
Var: dunkerskulturhus.se
Pris: Gratis

Lämna en kommentar