Bibu scenkonstbiennal intar Helsingborg

PS
Paul Svensson

Bibu är Sveriges viktigaste mötesplats med, för och om professionell scenkonst för en ung publik. Mellan 17–22 maj intar Bibu scenkonstbiennal 2022 Helsingborg för en vecka fylld av inspirerande teater, dans, nycirkus, seminarier och workshops. Under festivalen spelar man också upp elva publika föreställningar på stadsteatern och Helsingborg Arena. För dig med Kulturkortet väntar fin rabatt på biljettpriset och du betalar endast 95 kronor per föreställning.

Bibu förenar barn och unga över hela världen och för samman alla som arbetar med barn, unga, scenkonst och kultur. Tillsammans med ASSITEJ Artistic Gathering genomför man nu den årliga festivalveckan som innehåller allt från intressanta seminarier och workshops till publika föreställningar. Föreställningarna spelas på Helsingborgs stadsteater och Helsingborg Arena.
Biljetter till föreställningarna köper du digitalt via stadsteaterns webbplats. Här bokar du också fribiljetter till barn och unga.

Flera olika föreställningar
På scenen spelar man allt från en nutida fabel om människan till en medryckande dansshow hela vägen från Nya Zeeland. Det blir också en nypa humor, gigantiska maneter, en cykelfisk på hjul och en musikalisk nycirkusresa in i Karin Boyes drömska diktvärld. På helsingborgsstadsteater.se kan du läsa mer om allt som händer på scenerna.

Bibu genomförs i samarbete med Helsingborg Arena & Scen, Helsingborgs stadsteater, Dunkers kulturhus, Helsingborgs konserthus samt andra aktörer i staden. Är du nyfiken och vill veta mer om festivalen finns det mycket att läsa på bibu.se.

Vad: scenkonst för en ung publik
När: 17–22 maj
Var: Helsingborgs stadsteater och Helsingborg Arena
Entré: ordinarie pris 130 kronor, 95 kronor med Kulturkortet och fri entré för barn och unga upp till och med 18 år

Foto: José Figureoa

Lämna en kommentar