Big 5 på Dunkers

TE
Tommy Esbjörnsson

Nu är samtliga biljetter släppta till hösten konserter i serien Big 5. Det innebär att man med konsertsalens intimitet kommer kända artister mycket nära. Höstens artister är Dotter, Daniel Lemma, Edda Magnason, Moneybrother och Sophie Zelmani.

Dotter
Fredag 20 september 19.00
Konsertsalen, Dunkers kulturhus

Dotter, Johanna Maria Jansson, är en ny och modern popartist. Hon slog igenom med låten ”Cry” som hamnade som nummer 1 på iTunes och Top 3 i Spotifylistan ”Viral 50 Sweden”.
Dotter har framträtt i Melodifestivalen, TV4 Sommarkrysset och Peace & Love. Hon har också varit main support-akt under Miss Lis vårturné.

Daniel Lemma: Blues, ballader och Boye
Fredag 18 oktober 19.00
Konsertsalen, Dunkers kulturhus

Sätt en stålsträngad gitarr i händerna på Lemma, låt honom hålla takten med foten mot golvet och lägg på sin höjd till lite bas och trummor. Mer behövs inte. Konserten blir en intim avskalad kväll där Daniel Lemma växlar mellan sina egna låtar, andras låtar som inspirerat honom samt de Karin Boyetolkningar som legat till grund för föreställningen ” Stjärnornas Tröst” på Göteborgs Stadsteater.
Lemma har många musikaliska förälskelser men den verkliga kärleken är den amerikanska folkmusiken, ända sedan första gången han hörde musikvetaren Alan Lomax fältinspelningar från 30- och 40-talet. Det vill säga ”in med musikerna i ett rum, fånga upp av i tratt, vibrationerna ner i en nål, gravera skivan och så var det klart.”
Det här enkla tillvägagångssättet tilltalar Daniel Lemma, möjligheten att fånga ögonblicket, snarare än att mejsla fram ett perfekt sound under utdragna studiosessioner. Den lilla sättningen passar också Lemmas karakteristiska röst, med sitt lätta vibrato.

Edda Magnason
Fredag 8 november 19.00
Konsertsalen, Dunkers kulturhus

Artisten Edda Magnason har skrivit musik sedan barnsben, musik som rör sig obehindrat mellan jazz, pop, R & B, pop & soul. Edda albumdebuterade som soloartist 2010.
I slutet av maj 2019 släppte Edda Magnason en EP med fyra nya låtar som med musikaliska referenser till artister som Kate Bush, Linnea Henriksson, Anna Ternheim, Hello Saferide, Supertramp och Komeda. Till hösten kommer också Eddas fjärde soloalbum.
Förutom att verka som skivartist har Edda också framträtt som solist på både Göteborgsoperan och Malmö Opera samt vunnit en Guldbagge för huvudrollen i ”Monica Z”. Hon har också medverkat i föreställningen ”…har du sett världen”, om Mikaels Wiehes liv, som spelats bland annat på Folkoperan i Stockholm och på Malmö Live.
I dag verkar Edda Magnason huvudsakligen som egen artist, låtskrivare, musiker och producent.

Moneybrother – Det är de dagarna jag vill sjunga om – en krogshow utan krog
Fredag 22 november 19.00
Konsertsalen, Dunkers kulturhus

Efter vårens elva utsålda kvällar på Dramaten i Stockholm tar nu Moneybrother sin föreställning ut i landet. Det blir en slags krogshow, fast utan krog, med Anders Wendin (aka Moneybrother aka Pengabrorsan) samt skådespelande musikerna Viktor Brobacke och Johan Persson.
Det blir en föreställning med humor, självdistans, allvar och närhet. Om tonåringen som flyr hembyn för den stora staden, om varannan-vecka-pappan ensam i ett ekande tomt hus. Om fantasi, kamp, drömmar, kraschlandningar och att lära sig att leva.
Föreställningen bygger på Moneybrothers senaste skiva ”Det är dom dagarna jag vill sjunga om”
”Den handlar om att våga erkänna att man känner sig ensam. Och att våga att inte vara ensam.”
Anders Wendin
Maria Blom har regisserat föreställningen, liksom filmerna ”Masjävlar” och ”Nina Frisk”.

Sophie Zelmani
Fredag 6 december 19.00
Konsertsalen, Dunkers kulturhus

I våras släppte Sophie Zelmani  sitt nya album Sunrise. Titeln är hämtad från albumets nyckelspår och har vuxit fram i samarbete med gitarristen, producenten och arrangören Lars Halapi.
Sophie känner vi som något av en mästare på melankolisk musik, men på senaste albumet låter hon även ljuset komma in. Det är musik skräddarsydd för en tidig söndagsmorgon…

Med sig har Sophie följande musiker:
Lars Halapi – gitarr & klaviatur
Peter Korhonen – trummor
Thomas Axelsson – bas
Albin Grahn – klaviatur & blås

Lämna en kommentar