Biljettsläpp – Dunkers Big 5 och Söndagsscen

Fideli Österström

Vad ska du köpa till dina nära och kära i julklapp? Kulturkortet tipsar om julklapparna som skapar minnen för livet. Söndagen den 2 december är det biljettsläpp för vårens Big 5 och Söndagsscen på Dunkers. Välj och vraka bland föreställningar som passar såväl barn och unga som vuxna och mor- och farföräldrar.  Med Kulturkortet får du givetvis generös rabatt.

Big 5

Formatet Big 5 presenterar kända och etablerade artister. Förra säsongen klev bl.a. Adolphson & Falk, Lisa Miskovsky samt Ola Salo & Per Tengstrand upp på scenen. Till våren har vi ett nytt gäng med Jack Vreeswijk, Titiyo, Maia Hirasawa, Rebecka Törnqvist och Anna Kruse feat. Stina Ekblad. Christel Molin, producent på Dunkers Kulturhus, beskriver vårens musik som klangfull, drömsk, vild och vemodig. Se nedan för datum till vårens konsertupplevelser. Samtliga föreställningar komma äga rum i Dunkers konsertsal. Entré: 350 kr men med kulturkortet betalar du endast 295 kr.

Fredag 8 februari 19:00
Jack Vreeswijk
Två generationer Vreeswijk bjuder på det bästa från far och son, en musikalisk resa i tiden där nostalgi blandas med nytt material.

Fredag 15 mars 19:00
Maia Hirasawa
Lika delar svenskt som japanskt. Maia Hirasawa har underhållit musikälskare över hela världen i mer än tio år, nu kommer hon till Dunkers.

Torsdag 11 april 19:00
Titiyo
Titiyos kritikerrosade singel, Som ingenting, släpptes förra året och under våren 2019 ger sig Sveriges okrönta popdrottning ut på efterlängtad turné.

Fredag 26 april 19:00
Rebecka Törnqvist
Elva album senare, Grammis-belönad 1995 som ”Årets kvinnliga pop/rockartist” och samarbete med rockgruppen Kent står Rebecka Törnqvist äntligen på Dunkers scen.

Fredag 17 maj 19:00
Anna Kruse feat Stina Ekblad
Jazzsångerskan Anna Kruse och skådespelerskan Stina Ekblad möts på scen tillsammans med Annas musiker i en kärleksfull hyllning till Edith Södergran.

Sönddagsscen

Teater, dans och musik för barn och unga. Samt för dig med barnasinnet i hjärtat. Vårens program innehåller tio olika föreställningar/konserter med grupper som involverar och underhåller, spelar och sjunger. Vi letar efter försvunna strumpor, hittar modet att hjälpa till, tar tempen på viljornas kamp och tittar närmre på lek och kreativitet utanför skärmarna. Söndagsscen i samarrangemang med stadens studieförbund. Entré: 60 kr (om ej annat anges).

27 januari 13:00 och 15:00
Oknyttsförvaltningen informerar med Banditsagor
En interaktiv föreställning om helt vanliga oknyttsproblem. Det vill säga försvunna strumpor, läskiga snarkningar från ventilationen och underliga spår i sandlådan (från 3 år).

3 februari 15:00
Vilja växa med Embla Dans och teater
En färgglad dansföreställning om att vänta, längta och blomstra. Vi träffar galna fåglar och kluriga växter (3-6 år).

10 februari 15:00
Hjältinnan från Basra med Teater Jalada
En spännande berättelse om att finna modet för att rädda sina älskade böcker från att förstöras. Språk på både svenska, engelska och arabiska (från 5 år).

Lovföreställning: 19-20 februari 10:00 och 13:00
Nycirkus – Tråkmånsafton med Kompani Giraff 
En akrobatisk cirkusföreställning om att misslyckas att ha tråkigt trots att den utspelar sig på årets tråkigaste dag … Tråkmånsafton (5-9 år).

3 mars 15:00
Ett ord är ett ord med Teater Pero
När mobilen laddat ur bubblar kreativiteten snart igång. Som att leka affär som säljer ord: långa och krångliga ord och ord som rimmar (4-8 år).

10 mars 15:00
Varför? Därför. Annars…med Teater Tre
Frukostmacka, overallpåklädning, hämtning och lämning. Välkomna till den komiska brottningsmatchen mellan ”vill” och ”måste” (3-6 år).

17 mars 15:00
Musikgruppen SKROT med Blueprintskonsert
Otrolig och rolig, cool och bra musikkonsert med gruppen SKROT som varit med i SVT Sommarlov. Här får ni inspiration till att uppfinna saker och göra egna instrument (från 5 år).

24 mars 15:00
Hårdkokt fakta om ägg med Pygméteatern
Vad vet du om ägg? Och vad vet hönorna själva? En äggstra lustig show om det knasiga livet i hönsgården (5-12 år).

31 mars 15:00
Frö med Teater Tre
En poetisk och rolig historia för de minsta fröna om naturens kretslopp, livets gång och glädjen för det som växer (2-4 år).

5 maj 15:00
Aylas lyxiga låtar  
Sjung, dansa och rocka med Ayla Kabaca, känd från barnprogram på TV. Svängig konsert som garanterat smittar hela familjen med sann musikglädje. Entré: 100 kr per person.

Lämna en kommentar