*Biljettsläpp* Samtal på Dunkers

DN
Dennis Nilsson

Imorgon 17 augusti klockan 09:00 släpps biljetterna till höstens Samtal på Dunkers. Köerna brukar ringla sig långa på Dunkers denna dag och kanske är du en av dem som ska slå dig fram till biljettkassan. Helt ärligt är höstens uppställning kanske den hittills starkaste, i alla fall om du frågar mig. Alltså, känn på detta:  Pascalidou som är en av Sveriges mest samhällsengagerade personer, Hedenmo journalisternas journalist (perfekt i valtid), Niva Sveriges fotbollsorakel och Wollter kroppskontaktens fanbärare. Luktar fullsatt. 

Vad är det då som är så poppis med Samtal på Dunkers? Jag tror att det är det nakna som killar till lite extra. Att under en timme komma nära inpå kändisarna, debattörerna, kulturpersonerna och opinionsbildarna. Gästerna i sig är ju intressanta, men också timingen som Dunkers har med sina bokningar understyrker intresset. Det är val i år och ämnen som samhälle, mänskliga rättigheter och journalistik är naturligt en bärande balk i diskussionerna hemma och på jobbet. Ett tillsynes basalt ämne i förhållande till det är fotboll. Men det går snabbt att slå hål på den fördomen genom att spola tillbaka bandet till sommaren VM i Ryssland, ett land med politiska ramar som kan få vilken individ som helst att undra om det på riktigt är 2018. Sist men inte minst ett samtalsämne som funnits med oss länge men som aldrig går ur tiden, kroppen och samhällets normer. Inte svårt att engagera sig i det samtalet heller med tanke på de sociala mediernas inflytande och Mee-too upproret.

En samtalshöst på Dunkers att se fram emot. jag hänger på låset (eller Ticketmaster) imorgon vid 09:00. Datumen för samtalen finner du nedan. Kostar som vanligt billigt med vårt kära kulturkort.
Ordinarie entré 175 kr, Kulturkort 145 kr, Studerande 100 kr, Medlem i Föreningen Norden 120 kr.

Alexandra Pascalidou
Lördag 8 september 14:00
Samtalsledare: Mikael Olsson Al Safandi

Anna Hedenmo
Lördag 22 september 14:00
Samtalsledare: Cecilia Nebel

Erik Niva
Torsdag 25 oktober 18:30
Samtalsledare: meddelas senare.

Stina Wollter
Lördag 10 november 14:00
Samtalsledare: Cecilia Nebel

Lämna en kommentar